Kategoriler
Emlak Haberleri Şirket Haberleri

Ata Gyo bir yıllık karını açıkladı

Ata Gyo, 2023 yılını 32.5 milyon TL karla kapattığını duyurmuştur. Gayrimenkul satışları ve hasılattan elde edilen gelir 71.1 milyon TL’ye ulaşmıştır. Ayrıca bilanço büyüklüğü ise 432 milyon TL’ye yükselmiştir. Detaylar haberimizin devamına yer almaktadır.

Ata Corner İş Modeli Başarılı Oldu

Şirket, Ata Corner iş modeli ve cadde mağazaları stratejisi ile yüksek getirili bir portföy oluşturmaya devam etmektedir. Ayrıca 2023 yılında toplam portföy değeri 386 milyon TL’ye ulaşmıştır. ATA GYO, sağlam finansal yapısıyla da dikkat çekmektedir. Ayrıca öz sermayesi 422 milyon TL’ye çıkan şirket, yatırımcılarına güven veriyor.

Tekirdağ Ata Corner, Kayseri/Talas ve ATA Corner Lüleburgaz projeleri ile portföy değerini önemli ölçüde artıran ATA GYO, 2023’ün dördüncü çeyreğinde Çanakkale Projesi’nden elde ettiği KDV dahil 65.772 milyon TL’lik gelirle borç yükünü azalttı ve hasılatını olumlu yönde etkilemiştir.

2024 Hedefleri Belli

2023 yılı performansını değerlendiren ATA GYO Genel Müdürü Bedri Kurdoğlu, “Yüksek enflasyon ve ekonomik güçlükler despite, şirketimize, iş ortaklarımıza ve yatırımcılarımıza değer yaratmak için çalışmaya devam ettik. Çanakkale Projesi’nden elde ettiğimiz satış geliri bizi son derece mutlu etti. Bu gelirle borçlarımızı önemli ölçüde azalttık ve nakit varlıklarımızı artırdık. Tekirdağ AtaCorner projemiz Ocak 2024’te tamamlanarak hizmete girdi. Burger King, Popeyes, Kahve Dünyası ve MRDIY gibi güçlü markalar lokasyonumuzda faaliyet göstermeye başladı.” dedi.

Kurdoğlu, 2024 yılında Tekirdağ Ata Corner projesinden yeni kira gelirleri elde etmeye başlayacaklarını belirtmiştir. Şirketin finansal hedefleri doğrultusunda gelirlerini artırmaya devam edeceklerini belirtmiştir. Ayrıca gayrimenkullerinin değer artışıyla özkaynaklarını güçlendirmeye devam edeceğini sözlerine eklemiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Emlak haberler için tıklayınız…