Kategoriler
Emlak Haberleri

Bakan Kurum, alt gelirlilere konut müjdesi verdi

Bakan Kurum, evi olmayan ancak ev sahibi olmak isteyen alt gelir grubunda yer alan vatandaşların evleri olana dek konut projelerini sürdüreceklerini duyurdu.

Bakan Kurum: “Cumhurbaşkanı talimatıyla başladık”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda konut projeleri sürdürülüyor. Tüm Türkiye’yi kapsayan açıklamada, alt gelir grubundan vatandaşların ev sahibi olması için konut projelerinin devam ettirileceği açıklandı. Sosyal Konut Projeleri olarak bilinen bu girişimin kararlı bir şekilde sürdürüleceğinden bahseden Kurum, proje kapsamında toplamda 940 bin konuta ulaştıklarını belirtti. Yakın zamanda hedeflenen 1 milyonuncu konuta az kaldığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı, bir milyonuncu konutun sahibi olan kişiye anahtar tesliminin bizzat Cumhurbaşkanının yapacağını duyurdu.

Önemli projelere adım atılacak

Bakan Kurum, Bahçe ilçesindeki halk buluşmasında ilk hedeflerinin 2023 yılı olduğunu duyurdu. Şehitler diyarı olarak bilinen Osmaniye’yi 2023, 2053 ve 2071’e taşımak istediklerini belirterek önemli projeler için yeniden harekete geçileceğinin haberi verildi. Basın önünde yapılan konuşmada Türkiye’de son 18 yıla ait birçok proje ile büyük gelişmelerin yaşandığı aktarıldı. Aynı zamanda konut projelerini başlattıklarını söyleyerek buna örnek veren Kurum; 50 bin sosyal konut ve 100 bin sosyal konut projeleri altında inşa edilen 50 bin konuta 650 bin, 100 bin konuta 1 milyon 200 bin vatandaşın yerleştiğini söyledi.

Osmaniye’de inşa edilecek olan 735 konutun temeli atıldığı aktarılırken, 6 aylık sürede yüzde 50’si tamamlandı. Projenin bitiş tarihi olan 2021 yılında vatandaşlara anahtar teslimi yapılacak. Ayrıca ilçe üzerindeki 50 dönümlük alanda Şelale Teras Projesi’nin başlatıldığı ve bu proje için belediyeye İller Bankası aracılığıyla 1 milyon 250 bin lira hibe verildiği belirtildi.

Açıklamanın en önemli bölümünde ise Osmaniye’nin karış karış gezildiği haberi vardı. Projeleri yerinde inceleme fırsatı olduğunu söyleyen Bakan, gittikleri yerde projelere dair bizzat açıklama yaptığını aktarmıştır.

Cumhur İttifakı güçlenerek yoluna devam ediyor

Çevresiyle, doğasıyla, sağlıklı ve kimlikli şehirleriyle dünyaya örnek olmak istediklerini belirten Bakan, Türkiye’nin güç kazanımında en önemlisinin güçlü yollar olduğunu anlattı. Şehirlere güçlü bir kimlik kazandırabilmek adına yola çıkılan süreçte Cumhurbaşkanının liderliğine, yorulmadan ve dinlenmeden devam ediliyor. Bu yol uğruna büyük bir aşkla yürüyeceklerini aktaran Bakan Kurum, “Aşkla koşan yorulmaz” dedi.