Kategoriler
Emlak Haberleri Güncel

Başkan Tunç Soyer, ‘İzmir Zamanı’ çağrısına 111 projeyle yanıt buldu

Başkan Tunç Soyer, daha dirençli bir şehir yaratmak için tüm çabasını ortaya koyuyor. Türkiye geneline yapmış olduğu ‘İzmir Zamanı’ çağrısında istenilen karşılık bulundu. Kampanya kapsamında iki haftalık başvuru sayısı 150 gönüllünün üzerine çıkarken, 111’de proje önerisi geldi.

Başkan Tunç Soyer, yeni bir İzmir yaratıyor

Son zamanlarda yaşanan doğa olayları sonrasında yıkıcı etkiden kurtulmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye geneline ‘İzmir Zamanı’ başlıklı çağrısıyla seslendi. Daha dirençli bir kent yaratma isteği içerisinde olduklarını açıklayan Başkan Soyer, İstanbul’dan başlayarak tüm Türkiye’ye yayılan bir düşünce zinciri oluşturdu. Üretim aşamasına geçmesi istenen taze fikirleri bir araya getiren bu çağrı, ortak akıl çağrısı olarak karşılık bulmaya başladı. Doğayla barışık, özgür ve uyum içinde bir yaşam modelini İzmir içine getirmek isteyen Belediye Başkanı, iki hafta içerisinde Türkiye’nin dört bir yanındaki girişimcilerden 111 projeyle yanıt aldı. Tarım, bilişim, şehircilik ve sanata dek genişleyen yelpaze yaşamın tüm alanlarını kapsıyor. Yalnızca yenilikçi fikirlerin öne çıkması gereken süreç içerisinde kampanyaya gelen gönüllü destekleri 150’nin üzerine çıktı.

Süreci yöneten isim: İzmir Vakfı

İzmir Zamanı çağrısında geliştirilen fikirler, İzmir’i yıkıcı etkilerden kurtarmak için hayata geçirilecek. Katılımcılar kurumsal paydaşlardan oluşan bağımsız ve gönüllü bir kurum olan İzmir Vakfı’nın internet sitesinden detayları öğrenebilir. Belirtilen kriterlere uygun olan projelerin değerlendirilmeye alınacağı kampanya sürecinde uygulamaya değer görülen fikirler öne çıkacak. Fikir için harekete geçen taraflar, projeye destek gösteren kurum veya kurumlar tarafından ortak bir çalışmaya imza atılabilir. Başkan Tunç Soyer, 26 Kasım 2020 tarihinde düzenlenen İzmir Zamanı buluşmasında yaşam hakkının güvence altında olduğu bir şehir yaratma fikriyle harekete geçtiklerinden söz etti. Yaratılan bu şehir ikliminin daha sonra tüm Türkiye’ye genişlemesine olanak sağlanacağını vurgulayan Soyer, yalnızca binaları ve parkları değil; cadde alanlarını da işin içine katıyor. Tam olarak genişletilen yelpazenin sınırlandırılmadığının altı; ticareti, tarımı, turizmi, kültür-sanatı ile yaşanabilecek bir İzmir’in tasarımının hayata geçirilme hedefleriyle çiziyor.

Tanıtımı Haluk Bilginer seslendirdi

İzmir Kalkınma Ajansı’ndan gelen destekle birlikte İzmir Zamanı çağrısına gerekli tanıtım filmi oluşturuldu. Tiyatro ve sinema sanatçısı Haluk Bilginer’in seslendirdiği o tanıtım filmi beklenen ilgiyi yakalıyor. İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihiyle harmanlanan film, zamana karşı ayakta durması vurgusuyla kitlelerdeki dikkati yarattı.