Kategoriler
Emlak Haberleri

Batı Ege GYO Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Hem yabancı hem de yerli yatırımcıların arz edilen paylara toplam 3,74 kat taleple ilgi göstermiştir. Batı Ege GYO halka arzı, 8 Aralık sabahında işlem görmeye başlamıştır. Ayrıca düzenlenen gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da BEGYO koduyla 3 TL hisse fiyatıyla işlem görmeye başlamıştır.

Gong Töreniyle Başlayan Yeni Bir Dönem

Hisse paylarının işlem görmeye başlaması nedeniyle Borsa İstanbul’da gong töreni düzenlenmiştir. Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Halk Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Bülent Sezgin, Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Derya Baltalı, Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Baltalı, Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, Batı Ege GYO Genel Müdürü Alper Baltalı ve Batı Ege GYO çalışanları ile halka arzda görev alan diğer tarafların katılımıyla yapılmıştır.

Yeni Bir Başarı Hikayesi

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun törende konuşma yapmıştır. Ergun; “Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın işlem görmeye başlaması nedeniyle düzenlediğimiz halka arz törenine, borsamıza hoş geldiniz. Ayrıca GYO, bugüne kadar gösterdiği başarıda kurucularının tecrübelerinin, birikimlerinin ve kurumsal hafızasının çok önemli katkısı olmuştur.

Geleceğe Güvenle Bakış

Bugün ise Borsamızda işlem görmeye başlayarak, yeni ortaklarından elde ettiği güçle, bu başarılarını daha da ileriye taşıyacaktır. Ayrıca dünya çapında markalardan biri olma hedefinde önemli bir adım atmış olacaktır. Bu halka arzdan elde ettiği gelir ile, projelerini ve yatırımlarını daha da gerçekleştirecek ve hedeflerini yükseltecektir. Bu halka arzda emeği geçen herkese, tüm şirket ve aracı kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum. Halka arzın, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Batı Ege GYO’ya Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

Denizli’nin Gururu

Gong töreninde konuşan Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, “Öncelikle borsamıza hayırlı olmasını diliyoruz. Borsanın 533’üncü şirketi ve Denizli’nin ilk halka açılmış şirketi Batı Ege GYO bugünden itibaren Borsa İstanbul’da değerlenecek, pay piyasasında da yerini alacaktır. Denizli piyasasına rol model olması belki de bugünkü halka arzın en önemli unsurudur” dedi.

Halka arz ile daha da güçlendiğini belirtmiştir. “Yatırımcıların gösterdiği bu ilgi, ülkemize, ekonomimize ve şirketimize duyulan güveni ifade etmektedir. İlgi gösteren bütün yatırımcılara teşekkür ederiz. Güçlenen öz sermayemizin verdiği güçle portföyümüzde yer alan arsalarda projeler geliştirecek ve yeni yatırımlarımıza yoğunlaşacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Batı Ege GYO’nun Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması, yatırımcılar için önemli bir fırsat sunuyor. Hem yerli hem de yabancı yatırımcıların gösterdiği ilgi, şirkete olan güvenin bir yansımasıdır. Bu halka arzla Batı Ege GYO, daha fazla projeye, yatırıma imkan tanıyacak, büyümeye devam edecektir. Denizli’nin ilk halka açılan şirketi olarak, Batı Ege GYO, bölgesine de rol model olmaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…