Kategoriler
Emlak Haberleri

Bilgiçler Yapı Bayrampaşa’daki iş merkezi projesine 3.1 milyar liralık yatırım!

Bayrampaşa, İstanbul’un ticari merkezlerinden biridir ve Bilgiçler Yapı, bu bölgede yeni bir ofis ve ticari ünite projesi başlatmaya hazırlanıyor. İstanbul Bayrampaşa’daki bu projeye 3 milyar 100 milyon liralık bir yatırım yapılacak. Bu yatırımla birlikte şirketlerin kaynaklarını daha verimli kullanması ve işlerini geliştirmesi hedeflenmektedir.

Küresel Gayrimenkul Piyasasının Büyümesi

ABD merkezli araştırma şirketi IMARC Group’un raporuna göre, küresel gayrimenkul piyasası 2022’de 7,063 milyar dolar seviyesindeyken, 2028 yılına kadar 7,954 milyar dolara çıkması öngörülmektedir. Bilgiçler Yapı, İstanbul Bayrampaşa’da gerçekleştireceği akıllı ticaret ve iş merkezi projelerine 3 milyar 100 milyon liralık bir yatırım yapma kararı aldı.

Geçmişteki Yatırımlar ve Tecrübe

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, son 7 yılda gayrimenkul sektöründe 7 milyar 200 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu süre zarfında 5 farklı projeye imza attılar. İstanbul’da bulunan ticari binaların birçoğunun yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu ve Bayrampaşa’nın ticari olarak merkezi bir konumda olduğunu vurgulayan Bilgiç, yeni proje için hazırlıkların tamamlandığını ve yakında ön talep sürecinin başlayacağını açıkladı.

Ticarette İhtiyaç Duyulan Alanlar

Bilgiçler Yapı’nın projeleri, ticarette ihtiyaç duyulan çeşitli alanları içeriyor. Dükkanlar, depolar, antrepolar, showroom’lar, oto galerileri ve imalathaneler gibi farklı fonksiyonlara sahip geniş ve ferah ortamlar sunulmaktadır. Ali Emre Bilgiç, şirketin yeşil bina kavramına büyük önem verdiğini belirtti. Enerji verimliliği ve tasarrufunu öncelikli hedef olarak benimsediklerini söyledi. Yeni projelerinde doğayla uyumlu, kendi enerjisini üreten yapılar inşa edeceklerini vurguladı. Tır giriş imkanı, yüksek tavanlar ve doğal havalandırma gibi özelliklerin projelere katıldığını ifade etti. Doğal sirkülasyonlu havalandırma sistemleriyle ağır kokuların önüne geçildiğini belirtti. Projelerinin şehir merkezi, otoyollar ve havalimanlarına yakın konumda olmasıyla ticari koşulları iyileştirerek sektör oyuncularına kolaylık sağladığını dile getirdi.

Yeni Konut Projeleri

Bilgiçler Yapı, konut sektöründeki yatırımlarına da devam ediyor. Ali Emre Bilgiç, Göl İstanbul ve Minas Park projeleriyle 97 villa ve 72 konutu tamamladıklarını açıkladı. Ayrıca, AKTİM 1, 2 ve 3 adlı akıllı ticaret ve iş merkezlerini de 141 bin metrekarelik ticari üniteyle tamamladıklarını belirtti. Şirketin az katlı ve yatay mimariye odaklanan tasarımlarıyla gerçekleştirdiği projelerinin devamı için yeni arazi arayışları, zemin etütleri ve proje çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Bayrampaşa’daki ticari proje dışında, diğer yatırımlar için de 3 milyar 500 milyon liralık bir bütçe ayırdıklarını söyledi.

Bilgiçler Yapı, İstanbul Bayrampaşa’daki yeni projesiyle iş dünyasına önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor. Yatırım yapılacak olan bu akıllı ticaret ve iş merkezi, modern ve verimli bir çalışma ortamı sunmayı amaçlıyor. Bilgiçler Yapı’nın tecrübesi ve başarılı geçmişi, bu projenin de büyük başarıyla tamamlanacağına işaret ediyor.