Kategoriler
Emlak Haberleri

Bir yılda 319 bin konut, toplamda 650 bin konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde önümüzdeki bir yılda 319 bin konut inşa edileceğini belirtmiştir. Erdoğan ayrıca toplamda ise 650 bin konutla şehir merkezlerinin dönüşümünü sağlayacaklarını belirtmiştir. Recep Tayyip Erdoğan, İskenderun’da gerçekleştirilecek 3 bin 121 kalıcı konutun temel atma törenine katılmıştır. Ve ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de törende yer almıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İskenderun Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende depremzedelere hitap etmiştir. Bu konuşmada, dünyada böyle kısa bir sürede kalıcı konut inşasına başlayabilecek başka bir ülke bulunmadığını ifade etmiştir. Türkiye’nin güçlü devlet yapısı, hükümetin kararlılığı ve milletin inancı sayesinde bu başarıya ulaştığını belirtmiştir.

Erdoğan, muhalefeti “deprem turistleri” olarak nitelendirmiştir. Ve muhalefetin sadece görüntü vermek için bölgeye uğradığını belirtmiştir. Böylece muhalefetin yanlış laflar ettiğini söylemiştir. Erdoğan, ölenleri geri getirmenin dışında üstesinden gelemeyecekleri kayıp olmadığını vurgulamıştır. Ayrıca Erdoğan birlik ve beraberliğin önemine işaret etmiştir.

Bir yılda 319 bin konut, toplamda 650 bin konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplamda 650 bin konutun 319 bininin bir yılda tamamlanacağını belirtmiştir. Hatay’da temelini atacakları 3 bin 121 konutla birlikte, 22 bin 467 konutun inşası başlamış oldu. Hedeflerinin şehir merkezlerini dönüştürmek olduğunu belirtmiştir. Ayrıca hedeflerinin halka sağlam ve güvenli konutlar sağlamak olduğunu söylemiştir.

Erdoğan, risk altındaki binalarla ilgili olarak kentsel dönüşüm sürecini hızlandırma çağrısında bulunmuştur. Afetlerin beklemediğini belirterek, vatandaşların zaman kaybetmeden dönüşüm sürecini başlatmaları gerektiğini ifade etmiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…