Kategoriler
Emlak Haberleri

Birçok EYT’li emlak danışmanlığı yapmaya başladı

EYT düzenlemesinin yasalaşması ile emekli olanlar emlak piyasasında yeni bir hareketliliğe neden olmuştur. Tazminatını alan EYT’liler İstanbul’daki fiyatlara ulaşamayınca, yönünü Trakya ve Ege’ye çevirmiştir. Arsa ve daire fiyatları ile kiraları 2-3 kata kadar artmıştır. EYT’lilerin emlak sektörüne ilgisi artarken birçok EYT’li de emlak danışmanlığı yapmaya başlamıştır.

EYT’liler Ege ve Trakya’ya akın ediyor

EYT ile emekli olacak milyonlarca kişi gayrimenkul sektörünü hareketlendirmiştir. İşlerinden ayrılıp alacakları tazminatı değerlendirmek isteyenler yeni bir taşınma süreci başlatmıştır. Deprem nedeniyle de daha az risk içeren şehirlere talep oldukça fazladır. Yeni emeklilerin ilk tercihleri genellikle Ege kasabaları ve Trakya bölgesi olarak ön plana çıkmaktadır.

EYT’li emlak danışmanlığı yapıyor

Yatırım yapmak için arsa ve daire aramaya başlayan EYT’lilerin yanı sıra işlerinden ayrılan EYT’li de bir çok kişi emlak sektörüne ilgi göstermektedir. Gayrimenkul pazarlama şirketleri EYT’lileri bünyelerine katmak için harekete geçmiştir.

EYT’lilerin hem yatırımcı olarak hem de emlak danışmanı olarak sektöre büyük bir hareketlilik getirdiğini söyleyen TÜGEM Başkan Yardımcısı, Tügiad Üyesi, İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mustafa Koçak, “Emlak danışmanlığı yapmaya başlayan EYT’liler var. Birçok firma EYT’lileri bünyesine katmak için yarışa başladı” diye konuştu.

Arsalara yoğun ilgi

EYT’lilerin gayrimenkul satın alma konusunda ise en çok Ege bölgesine ilgi göstermeye başladıklarını söyleyen TÜGEM Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak, “Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya bölgesinde yatırım yapmaya başladılar.

Arsa alıyorlar üzerine küçük bir tiny house yapıyorlar veya küçük bir daire yapıyorlar. Böyle bir yoğunluk ve talep var. Özellikle maaş bağlandığı için kredi ile mülk almak isteyenler de var. İstanbul’da gayrimenkuller çok pahalı olduğu için daha çok kırsal bölgelere ilgi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak EYT’lilerin bu bölgelere olan ilgisi fiyatların artmasına neden oldu.

Özellikle arsa fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. EYT’lilerin birçoğu kendi arsalarına konut yaptırmak istiyor. Bu nedenle arsa satışları da artıyor. EYT’lilerin bu ilgisi emlak sektöründe yeni bir dönemin başlangıcını da işaret ediyor. Özellikle emlak danışmanlığı yapmaya başlayan EYT’liler sektöre yeni bir ivme kazandırıyor. Bu durum hem EYT’liler için hem de emlak sektörü için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Ancak EYT’lilerin emlak piyasasındaki hareketliliğinin ne kadar süreceği ve fiyatlara etkisi konusunda belirsizlikler bulunuyor. Bu nedenle uzmanlar, EYT’lilerin yatırım yapmadan önce iyi bir araştırma yapmaları gerektiğini belirtiyor.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…