Kategoriler
Emlak Haberleri

Bitcoin ile Antalya’da lüks villa satışı yapıldı

Bitcoin sayesinde Türkiye’de ilk lüks satış gerçekleştirildi. Yakın zamanda ödeme seçenekleri arasından dolar, Türk lirası ve euro’nun yanına gelen bitcoin, Antalya’da lüks bir villanın satışında kullanıldı. Milyon lirayı bulan Antalya’daki lüks villanın satışından önce müşteri dijital ortam sayesinde evin içini gezdi. Alıcı ve satıcının yine videolu konferans sisteminden yararlandığı satış sırasında pazarlık yapılmadan geri durulmadı.

Bitcoin yeni ödeme yöntemi olarak yükselişte

Dijital dünyanın kapılarını yavaş yavaş aralayan sektörler özellikle tüm dünya genelinde kendini hissettiren yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı sonrası değerini arttırdı. Türkiye’de gayrimenkul sektörünün dijital dünyaya geçiş yapmakta hız kazandığı dönem itibariyle teknolojik unsurlara önem verildi. Gayrimenkul şirketi Antalya Homes Emlak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tekçe, pandemi ilan edilen salgın hastalık karşısında sektörlerinin olumsuz sürece girdiğinden bahsediyor. Ancak bu durumu çözme yoluna giren sektör temsilcileri artan teknolojinin nimetlerinden yarar sağladı. Konut ve ofislerin sanal turlarla gezdirildiği, satın alma ve tapu işlemlerinin ise çevrimiçi platformlara taşındığı yeni normaller görüldü. Ayrıca gayrimenkuldeki bu yeni normale uyum sağlaması adına kripto para ihtiyacının ortaya çıktığı görülürken yakın zamanda bu problem elektronik para yöntemi olan bitcoin sayesinde çözüme kavuştu.

Müşteri ve satıcı arasında gelişen memnuniyet

Antalya’da müşterinin almak istediği lüks villayı canlı yayın esnasında gezdirdiğini aktaran gayrimenkul şirketi yöneticisi Bayram Tekçe, drone sayesinde tepeden çekim yapıldığı villanın detaylı görünüşünü müşteriye ilettiklerini belirtti. Türkiye’de bitcoin ile yapılan en yüksek değerli gayrimenkul satışı olduğunu dile getiren Tekçe, satıştan her iki tarafından memnun olduğunu belirtiyor.

11 Mayıs’tan itibaren bu yöntemin gayrimenkul sektöründe kullanıldığını söyleyen yönetici, bundan daha öncesinde de konut satışı için elektronik para yönteminin kullanıldığından söz etti. Ancak ilk defa değeri neredeyse bir milyon lirayı bulan bir konutun satışında kullanılıyor. Yarılanma işlemi (halving) denilen bu yöntem emlak satışlarına da ekstra hız kazandırdı. Yarılanmayı takip eden ilk hafta elektronik paranın değeri yeniden 10 bin dolar üzerinde seyretmiştir. Bununla birlikte yarılanmanın bir diğer etkisinin yatırımcıların kazandığı miktarın netliği. Yapılan satışların tamamen kar içinde olduğu görülürken, bu kar satışları emlak satışlarının da seyrini iyi yönde değiştirmiştir.

Proptech uygulamaları sektörü yeniden dönüştürecek

Gayrimenkul teknolojisi diye bilinen PropTech uygulamalarında olumlu dönüşler aldığını belirten Tekçe, konut satışlarından önce müşterilere canlı yayın üzerinden hizmet verdiklerini söylüyor. Buna göre, müşterinin istediği zaman diliminde canlı yayın sisteminden konutu gezdirdiklerini aktaran Tekçe, kişinin aklında soru işareti kalmaması adına Drone kullanmayı tercih ettiklerinden bahsetti.