Kategoriler
Emlak Haberleri

Bodrum’da artış gösteren nüfus oranı ev ve arsa fiyatlarını yükseltti

Bodrum’da artış gösteren nüfusun yine salgın hastalık korkusuna dayandığı bilgisini bizlere veren Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp; son olarak, koronavirüs vakalarının yükselişe geçmesiyle beraber ülke genelinde kaçışların sahil kesime toplandığını söylüyor. Değişen yaşam düzeninin yeni stile sebep olduğu ve bu yaşam stilinde home office düzeneğinin geldiği bilinmektedir. Uzaktan eğitim ile destek gören evden çalışma sistemi, birçok ailenin büyükşehirdeki yaşamlarına sırt çevirmesine olanak verdi. Geçtiğimiz yıl 170 bin nüfusluk ilçede birden yükseliş gören nüfus sayısı 400 binleri buldu. Bu nedenle ilçenin piyasa içinde konut ve arsa satışlarını yükseğe taşıdığı görülmektedir.

Bodrum’da artış gösteren nüfus fiyatları etkiliyor

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, Bodrum’da artış gösteren nüfus yoğunluğunun fiyatlara etki ettiği konusunu ele aldı. Son zamanlarda özellikle büyükşehirlerde yükselen vaka sayılarının diğer sorunları su yüzüne çıkardığını söyleyen Alp, kişilerin genellikle daha sakin bir yaşam istediğinden söz ediyor. Yürüyüş alanlarının az olmasından dolayı pek çok insanın betonların arasında sıkıştığı bir yaşamın ömür boyu olacağı korkusunun salgın hastalık sürecinde değerlendirildiği gözlemlendi. Özellikle kalabalıktan kaçmak isteyenlere verilen şans, home office sisteminin Türkiye’de de benimsenmesiyle ortaya çıktı. Bir dönemin yazlıkçı kesimi şimdilerde dört mevsimlik bir yaşam sürmek istediğine karar verince, Bodrum’da artış gösteren nüfus fiyatların artışına neden oldu.

Kiralar yükseliş eğilimine geçti

Şule Alp, artan bir nüfusun etkisinin zam olduğu konusuna açıklık getiriyor. Bodrum’da yükselişe geçen nüfusa karşılık zam gören konut fiyatları, satılık ve kiralık ayrımı yapmıyor. Kira oranlarının 2+1’lerde 2500 liradan başladığı ve bu dairelerin 75 metrekarelik olduğunu aktaran Alp, kira ücretinin 70 bin liraya kadar yükseldiğini ifade etti.

Arsalarda talep artışı var

Yalnızca oturum yapmak isteyenlerin nüfus artışına neden olmadığını söyleyen Alp, yatırımcılarında bölgeye akın ettiğini bilgisini paylaştı. Türkiye genelinde arsa satışlarının geçtiğimi yılın Haziran-Temmuz ve Ağustos dönemi boyunca 45 milyon TL’yi bulduğu bilinmektedir. Bu yıl yine aynı üç aylık dönemde 89 milyon TL’ye erişen arsa satışlarının Bodrum’da ilgiyi arttırdığı görüldü. Meşelik, Dörttepe, Güvercinlik ve Güllük gibi adı sanı pek duyulmamış olan bölgelerde alım gösteren yatırımcıların bir hayli fazla olduğuna dikkat çeken Koordinatör, merkeze uzak alanların satışlarda çok gittiğini söyledi. Merkeze uzak, ancak ulaşım konusunda kişilere rahatlık veren arsa alanlarına ileriki dönemlerde ev yapılacak. Bazılarının prefabrik ev olmasına karar verildiğini öğrenen Şule Alp, bu alanlarda inşaatların başladığını belirtti.

Memurlar için hayat pahalılığı göze çarptı

Bodrum’da artış gösteren nüfus en fazla esnafı sevindirdi. Yalnızca turizm sezonunda patlayan satış oranları artık kış aylarında da yüksek seyirde gidiyor. Ancak durumun mağdurları esasında memurlar oldu. Hem merkezde oturum sağlayabilecek kadar kira bedellerini karşılayamıyor hem de ulaşım sıkıntısı olan bölgelerde kiracı olmak zorunda kalıyorlar. Sıklıkla ulaşımda özel araçlarını kullanan memurlar kadar toplu taşımayı tercih edenler saatler süren yol maceralarından bıkmış durumda. Ev fiyatlarının artışından şikâyet eden memur kesim, ulaşım için harcadığı masraflarında unutulmamasını istiyor. Şikâyet oluşturanların yalnızca memurlardan oluşmadığı hakkında konuşan Alp, bir zamanlar sakinliği nedeniyle Bodrum’u tercih edenlerin durumdan memnun olmadıklarını belirtti. Fakat tüm bu rahatsız ortamına karşı Bodrum Belediyesi nüfus artışını destekleyecek kampanyaları sürdürüyor.

Bodrum haberlerine göz atmak için tıklayınız.