Kategoriler
Emlak Haberleri

Bolu’da belediye 800 dairelik konut projesine imza atacak

Bolu’da Belediye Başkanı Tanju Özcan konut projesi geliştirmek adına Paşaköy Mahallesi’nden arsa satın almak istediklerini açıkladı. Alım isteğine karşı yaşanan pürüzler nedeniyle proje şimdilik belirsizliğini koruyor. Çözümün hemen sonrasında 26 dönüme sahip olduğu bilinen arsa alanına karşılık toplamda 800 dairelik konut projesi gelebilir. 

Bolu’da 26 dönümlük arsa için talep oluşturuldu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye bünyesinde geliştirdikleri konut projesinin toplamda 800 daireyi içinde barındırdığını söyledi. Paşaköy Mahallesi’nde satışı yapılan 26 dönümlük arsa üzerinde talep oluşturduklarını belirten Özcan, henüz arsayı satın alamadıklarını aktarıyor. Daha önce gerekli anlaşmaların her iki taraf içinde tamamlandığı, fakat gelişen birtakım pürüzler nedeniyle arazinin satın alınamadığı açıklandı. Çabayı bırakmak için henüz erken olduğu konusunda ısrarcı tutumlar sergileyen Özcan, alımın gerçekleştirildiği andan itibaren 800 dairelik bir projenin geliştirileceğini bildirmiştir. 

Pürüzlerin giderilmesi için çabalar sürüyor 

Bolu’da belediye tarafından tasarlanan 800 dairelik konut projesi için Başkan Tanju Özcan açıklamada bulundu. Paşaköy Mahallesi’ndeki 26 dönümlük arsayı satın almak isteyen ekipler, tüm anlaşmaların yapıldığı arsa satışında pürüz yaşadılar. Negatifliğini koruyan durumun değişimine dair yoğun çabalar sürüyor. Satın alınması beklenen arsa için Paşaköy Mahallesi’ni gözüne kestiren belediye, alımdan hemen sonra proje işine girecek.  

Pazarlık yapıldı; 13 milyon TL’den anlaşıldı 

Özcan, Bolu’da proje geliştirme isteklerine karşılık belediye bütçesiyle Paşaköy Mahallesi’nden arsa satın almak istedi. 26 dönümlük olduğu belirtilen arsa için pazarlık uygulamasına gidilmiş ve 13 milyon TL karşılığında taraflar arasında anlaşma sağlanmıştır. Buna rağmen satıcı taraf KDV farkını isteyince belediye durumu olumlu karşılamadı. Daha önce hiç konuşulmamış olan bu konu adına gerilen pazarlık ortamında ileri dönemlerde sürtüşme yaşanabilir. Durumu bu noktaya getirmek istemediğini belirten Özcan, arsanın dar gelirli, yoksul vatandaşlar için kullanılacağı konusunda farkındalık yaratmak istiyor. Uygun fiyatlar üzerinden, belki de sağlıklı yılların verileceği konut hayali için, Bolu Belediyesi diğer illerin belediyelerine örnek bir proje oluşturuyordu. Yaşanan sorunun karşı taraftan dolayı ortaya çıkması ise iki taraflı hayallere ket vurmuştur. 

Yoksul vatandaşlar için konut projesi 

Bolu’da belli bir gelirin altına düşen kesim için geliştirilen konut projesi adına önce ilgili arsa yeri bulunmuş, daha sonra satıcı tarafla anlaşmaya gidilmiştir. 13 milyon TL’den almak istenen arsa için sonradan ortaya çıkarılan KDV farkı belediye içinde gergin bir atmosfere neden oldu. TOKİ’nin uzak bir alanda 355 konut yapacağını duyan Başkan Özcan, başvuru sayısının sınırları aştığını söylüyor. Bu durumda herkesin bir şekilde ev sahibi olmak istediğini gördüklerini dile getiren Özcan, proje isteğini bitirmedi. Sorunu çözdükten sonra, Bolu’ya değer katma girişimlerine kaldığı yerden devam edilecektir. Taraflar arasında yapılan anlaşmanın hemen sonrasında hazırlanan paraya rağmen birden ortaya çıkarılan KDV farkı ise doğru bir tutum değildir. 2 milyon 300 bin TL’ye denk gelen KDV fiyatlandırması istenilen ödeme biçimine uygun görülmüyor. 

Benzer haberlere göz atmak için tıklayınız.