Kategoriler
İhaleler

Bursa Şehir Hastanesi’nin metro projesinde 1,6 milyarlık ihale

Bursa Şehir Hastanesi’nin metrosu 1,6 milyara ihale edildi. Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısına göre, bürokratik işlerin Türkiye’de her zaman zor olduğu ancak şehir hastanesinde bu sürecin kolaylıkla aşıldığı belirtildi. Bursa’da beklenen Şehir Hastanesi projesinin Bursaray’dan Emek’e kadar uzatılması için ihale düzenleneceği bilgisi 18 Ekim 2020’de duyurulmuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun kamuoyuna duyurduğu ihale kararında dikkat çeken detay ise ihale tarihinin son günde açıklanmasıydı. Ancak asıl meselenin metro projesinde devam ettiğini yazan Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı esnasında detaylı bilginin verildiğini aktarıyor.

Bursa Şehir Hastanesi’nin 1,6 milyarlık ihalesi

Ulaştırma Bakanlığınca Bursa’da yürütüldüğü bilinen ilk kent içi raylı sistem yatırımında metro projesi 27 Ekim 2020 tarihinde ihaleye çıktı. AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun yapmış olduğu duyuruda, projenin 6,1 kilometrelik alanı kapladığı belirtilmişti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına karışan ihale haberi, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun bilgileri dahilinde yapıldı. Metro projesinin uzatılması amacıyla taraflar arasında devam ettirilen görüşmeler olumlu yanıt bulabildi. Bursa Şehir Hastanesi’nin alanına kadar uzatılacak raylı sistem projesine katılımcı firma sayısı 4 oldu. İhalede en iyi teklifin Söğüttaş-Yapı İnşaat olduğunu belirten Çavuşoğlu, bedelin 1 milyar 607 milyon 824 bin liradan kabul edildiğinden söz etti.

Projenin önemi vurgulanıyor

Bursa’ya kazandırması beklenen projelerden yalnızca birisi olmayı başaran metro, kent adına önem taşımaktadır. Tüm Bursa milletvekillerinin çalışmalarda kendine pay biçtiği yine Hakan Çavuşoğlu aracılığıyla duyuruldu. Büyükşehir Belediye Başkanının proje çalışmaları için Ulaştırma Bakanlığı’na başvuruda bulunduğu ve yakın zamanda Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda amaçlanan projeye onayın geldiği belirtildi. Bakanlık tarafından yapılması beklenen anahtar teslimi için ise ihale yoluna gidilecek. Altyapı, üstyapı, elektronik ve haberleşme sistemleri başta olmak üzere, istasyon ile yolcu girişleri projenin teslim sürecini oluşturuyor.

Hedefte inşaat süreci var

Olay.com yazarlarından Ahmet Emin Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun Bursa Şehir Hastanesi’nin metrosu hakkında heyecan taşıdığını yazısında kaleme döktü. Şehir Hastanesi Metrosu olarak da tanımlanan projenin inşaat sürecinin komisyon incelemelerinin ardından başlatılacağı öğrenildi. Bölgede yürütülen incelemelerin çabuk sonuç vereceği hakkında konuşan Çavuşoğlu, itiraz sürecinin uzatılmayacağı konusunda netlik sağladı.