Kategoriler
Emlak Haberleri

Büyükçekmece’nin ilk toplu konut projesi Hilal 86’ya veda

Büyükçekmece’nin ilk toplu konut projesine veda edildi. Yapılan açıklamaya göre, İstanbul ili, Büyükçekmece ilçesinde gerçekleştirilen ilk toplu konut projesi yaşanan depremin ardından hasar aldı. 9 bloklu sitenin ağır hasara çıkmasıyla başlayan takip süreci yıkımla sona erdi.

Büyükçekmece’nin ilk toplu konut projesinde büyük hasar

Edinilen son bilgide, 2019’un Eylül ayında yaşanan depremin yapıları zarara uğrattığı ve bu nedenle hasar tespit çalışmalarının hızla başlatıldığı yönünde olmuştur. Büyükçekmece’nin ilk toplu konut projesinde yıkım kararı alan ekipler, 9 bloklu sitenin yıkımına Ocak ayı itibariyle başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Büyük İstanbul Depremine Hazırlık Projeleri’ olarak öne sürülen kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verilirken; Büyükçekmece Belediyesi’nin de iş birliği altında gerçekleştirdiği konut yıkımları 25 bine ulaşmıştır. Yıkım sırasında Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kazancı, 2019’da 5.8 büyüklüğündeki Silivri Depremi’nin oluşturduğu hasarın kapatılamadığını ve bu nedenle yıkılması gerekli kararının verildiğini bildirdi.

Başkan yardımcısından açıklama

Hilal 86 ismiyle bilinen, Büyükçekmece’nin ilk toplu konut projesi 90’lı yıllarda yapılmıştır. Oturuma geçilen en eski yerlerden birisi olma özelliğini bulunduran alanda, kentsel dönüşüm projesine adım atılacak. Tüm vatandaşlarında katılım sağladıklarını söyleyen Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, deprem gerçekliğinin hatırlanması gerektiğinin altını çizdi. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün tüm sosyal medya imkanlarını kullanarak vatandaşlara seslendiği ve imkanlar doğrultusunda bilgilendirmelerin yapıldığı görüldü. İlçenin genel itibariyle çok ciddi bir kentsel dönüşüm hamlesine girdiği süreçte bölgedeki yıkımlar devam ettiriliyor. Yıkılan binaların deprem yönetmeliği öncesine ait olduğunu aktaran Kazancı, Hilal 86’da yaklaşık olarak 710 bağımsız bölümün bulunduğunu ifade etti. Başlangıç olarak 54 dairelik kısmın temizlendiği, önümüzdeki günlerde ise bölgenin tamamının kentsel dönüşüme sokulacağı verilen son bilgiler arasındaki yerini aldı.

Not: Bu haberde temsili görsel kullanılmıştır.