Kategoriler
Emlak Haberleri

Cam balkon sistemleri dünya genelinde satışı arttırdı

Cam balkon sistemleri yeni tip koronavirüs (covid-19) hastalık sürecinde satışları arttırdı. Sokağa çıkma yasağı ile evlerine kapananlar, yakın zamanda balkonlarını yaşam alanlarına katmaya karar verdi. Bunun için balkon cam sistemine geçiş yapan ev sakinleri, dünya üzerindeki talebi yüzde 53 oranında arttırmış oldu.

Cam balkon sistemleri satışları yükseltti

Çin Wuhan bölgesinden tüm dünyaya yayılan salgın hastalık, dünyanın dört bir yanındaki insanları sırayla evlerine kapattı. Gelişmiş ülkeleri dahi etkisi altına alan olumsuz durum karşısında, uyum sürecini geciktirmeyen Türkiye’de ise vatandaş gayrimenkul sektöründe yeni trendleri belirledi. Minimal yaşamın ve balkonsuz camlı dairelerin taleplerinde yaşanan azalmalar, özellikle hastalık dönemi ile artış yaşarken, balkonlu, bahçeli evlere talep artışı görüldü.

Bu esnada zaten evi bulunanlar ve taşınma durumu gerçekleştiremeyenler balkonlarını yenileme kararı aldı. Yenileme esnasında en çok cam sisteme yönelme yaşayan vatandaş talep artışına katkıda bulundu. Balkon cam sistemleri ise Türkiye genelinde neredeyse her evin dostu olarak biliniyor. Yaşanan olumsuz süreçle birlikte yıllar içinde satın alımını erteleyen kişiler salgın hastalığın karşısında inatlarını kırdı. Yaşam alanlarına balkonu dahil etme arzusu içerisinde balkonlarını cam ile kaplatan kişiler, bu sayede cam sistemlerine olan talep artışına katkıda bulundu.

Dünya genelinde talep artışı var

İtalya’da başlayan balkon konserlerine tüm dünya uyum sağlayınca yaşamlar balkona taşındı. Küresel bir marka olan Albert Genau ise süreç karşısında balkon cam sistemleri için dünya genelinde yaptıkları araştırmayı duyurdu. Paylaşılan verilerde ise taleplerde yaşanan artışın yüzde 53 sınırına ulaştığı görülürken, salgın sonrası ev değiştirecek kişilerce ilk bakılan yerin balkon olacağı aktarıldı.

Albert Genau Yönetim Kurulu Başkanı Adil Işıldak, süreç karşısında tüm dünyaya keyifli zamanların en çok balkonlarda yaşandığını hatırlatıyor. Sokağa çıkma yasağı uyum sürecinde eviyle daha fazla vakit geçiren kişiler, en büyük eksikliğin balkon olduğunu fark etti. Rezidans yaşamında olup, balkonsuz olan dairelerde yeni ev ihtiyacı doğarken, balkonlu eve sahip olan kişilerce cam sistemlerine gereksinim ortaya çıktı.

Adil Işıldak, yoğun yaşam temposunun ağırlıkta olduğu modern dünyada kişilerin balkonda az zaman geçirdiğini söylüyor. Ancak salgın hastalığın gelişiyle birlikte dünya vatandaşları evlerine kapanmış ve vakitlerinin çoğunu balkonlarında harcamıştır. Yapılan tedbirlerin uzamasıyla birlikte evde asıl sorunun balkon olduğu ortaya çıkarken, cam sistemleri araştırılmaya başlandı. İtalya’da başlatılan balkon konserlerinin, tüm dünyada etki yapmaya başlamasıyla birlikte bazı belediyeler Türkiye’de yurttaşlara konser verdi. Bununla birlikte gönüllüler balkonlarından şarkı söylemiş, yarışmalar düzenlemiş ve güzel anılar biriktirmiştir.

‘Tam balkon’ ile akıllı cam sistemi

Yaşanan artış karşısında, Albert Genau bünyesinde gerçekleştirilen ‘tam balkon projesi,’ tam otomatik çalışma prensibine sahip AR-GE çalışmalı yeni cam sistemini dünya pazarında görücüye çıkarttı. 2 yıl süreyle gerçekleştirilen projede, yakın zamanda patentin alınmasıyla birlikte dış pazarda etki yaratılacak. Konfor ve güvenliği bir araya getiren ‘tam balkon’ projesi, bilinen sistemlerden oldukça farklı. Panoramik cam panellerinin bulunduğu projede, akıllı sistem kullanılmıştır. Buna göre manuel ayarlamaya ihtiyaç duymayan sistem, uzaktan kumanda yardımıyla rahatlıkla kontrol edilebilir.

Ayrıca panel temizliği için özel temizlik modu geliştirildiğini söyleyen Işıldak, artık kimsenin temizlik için balkondan sarkmak zorunda kalmayacağını belirtti. Temizliğin kolayca olduğu tam balkon modeli, hava-su-rüzgâr yalıtımında da oldukça gelişmiştir. Aynı zamanda 5 kata varan ısı yalıtımı gerçekleştirilen sistemde, kişiler isteklerini rahatlıkla bulabilecek.