Kategoriler
Emlak Haberleri

Çanakkale konut fiyatları İstanbul’a yaklaşıyor

Çanakkale, son yıllarda İstanbul’daki konut fiyat artışlarına alternatif olarak gündeme geldi. Ayrıca Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanması ve uzaktan çalışma seçeneklerinin artması, Çanakkale konut fiyatları kapsamında piyasası hareketlenmiştir.

Çanakkale’de konut satışları arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Çanakkale’de 2023 yılı Temmuz ayından bir önceki yılın Temmuz ayına kadar toplam konut satışı 11.019 adet olarak gerçekleşti. Ayrıca bu rakamlar 2022 yılının aynı döneminde 13.411, 2021 yılının aynı döneminde ise 12.725 adet olarak gerçekleşmişti.

Çanakkale’de konut fiyatları yükseliyor

Çanakkale’de konut fiyatları da İstanbul’a yaklaşıyor. Ayrıca Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, yeni konut projelerinde 3+1 konutlarda 25.000 TL/m2 ile 30.000 TL/m2 dolayında birim fiyatları bulunmaktadır. Ve ayrıca konutların değerleri 2.300.000 TL ile 3.000.000 TL arasında değişiyor.

Çanakkale köylerine de talep artıyor

Çanakkale’nin köylerinde de talep artıyor. Çanakkale’nin güney bölgesindeki yerleşimlerin tarihi Assos kenti gibi Ege denizine bakan yamaçlar üzerinde Kaz dağlarının eteklerinde birçok Çanakkale köyü yoğun talep artışı yaşadı.

Çanakkale’de konut fiyatlarının artmasının nedenleri

Çanakkale’de konut fiyatlarının artmasının başlıca nedenleri şunlardır:

Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanması ile İstanbul’a ulaşım süresinin kısalması

Uzaktan çalışma seçeneklerinin artması

Çanakkale’nin doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri

Çanakkale’de konut fiyatlarının artmaya devam etmesi bekleniyor

Çanakkale’de konut fiyatlarının artmaya devam etmesi beklenmektedir. Uzaktan çalışmanın yaygınlaşması fiyatların artmasına neden olmuştur. Ayrıca Çanakkale’nin doğal güzellikleri ve tarihi zenginliklerinin cazibesinin artması, konut fiyatlarının artmasında önemli rol oynayacaktır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…