Kategoriler
Emlak Haberleri

Deprem sonrası Edirne ve Kırklareli’ne talep arttı

Gayrimenkul uzmanı Şule Alp, son dönemde yaşanan doğal afetler sebebiyle deprem bölgelerinden daha az riskli bölgelere doğru bir nüfus hareketliliği olduğuna dikkat çekmektedir. Ancak, ani karar ve panikle göç eden vatandaşların göç ettikleri yerlerin güvenli ve konforlu olması, iş imkanı, eğitim gibi faktörleri de göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtiyor. Şule Alp, Türkiye’nin en güvenli illerinin Konya, Karaman, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun illerine talebin arttığını belirtmektedir. Ayrıca Yozgat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Mardin’e talep artmıştır. Bunların dışında ayrıca Şırnak, Siirt, Batman, Ardahan, Mersin, Antalya olduğunu söylüyor ve bu şehirlere yoğun bir ilginin olduğunu belirtmektedir.

Deprem sonrası Edirne ve Kırklareli’ne talep arttı

Son depremlerin korkuttuğu İstanbullular, alternatif arayışına yöneldi ve Edirne ve Kırklareli’ne talep artmıştır. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, bu bölgelerden arsa ve ev almaya ya da kiralamaya başlamıştır. Fay hattı üzerinde olan Tekirdağ ise tercih edilmediğini gözlemliyoruz. Şule Alp, vatandaşların deprem sebebiyle geçici veya mevsimsel olarak da kalabilecekleri yaşam alanlarına sahip olmak için ikinci mekanlar alma arayışları olduğunu belirtiyor. Bağ evi, köy evi, yayla evi, şehir çeperindeki doğal alanlara yakın meskenler ve yazlıkların şuan en çok talep gördüğünü söylüyor.

Bu nüfus hareketliliği, bir yandan kalabalık şehirlerin daha da kalabalık hale gelmesine, diğer yandan ise afet yaşanan illerin nüfusunun azalmasına sebebiyet verecektir. Bu durum da şehirler arasındaki nüfus orantısı dengesiz bir hale getirecektir. Şule Alp, yetkili kurumların verilerini sıklıkla ve açık bir şekilde paylaşmaları ve bu bölgelerde araştırmacıların daha derinlemesine araştırmalar yapmalarının önemli olduğunu belirtiyor.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…