Kategoriler
Emlak Haberleri SonDakika

Depremde yıkılan binaların sorumlu sayısı 11 kişiye ulaştı

Depremde yıkılan binaların müteahhit isimleri ve fenni mesullerinin gözaltına alındığı duyuruldu. Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) son belirlemelere göre, hayatını kaybeden kişi sayısının 98’e yükseldiğini belirtti. Yaralı sayısının toplamda 994’e ulaştığı verilerde, 847’sinin tedavi aşaması tamamlandı.

147 depremzedenin hastanelerde kontrol altında olduğuna ilişkin açıklamada bulunan SAKOM, 3 yaşındaki Elif Perinçek’in 65 saat sonra göçük altından çıkarıldığını bildirdi. Ölüm ve yaralanmaların meydana gelmesindeki en büyük nedenin ise müteahhitlerden kaynaklandığını düşünen vatandaşlar yetkili isimlere hep birlikte seslenmişlerdir. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen araştırmada 11 kişiden 9’unun gözaltına alındığı bilgisi aktarıldı.

Depremde yıkılan binaların sorumluları kimler?

İzmir Seferihisar’ın depremin merkez üssü olduğunu açıklayan ilgili kurumlar, şiddetin 6,6 olduğu konusunda ortak bir açıklamada bulundular. En büyük hasarın Bayraklı ilçesinde meydana geldiğini belirten vatandaşlar, yıkılan ve kullanım dışı kalan yapılar hakkında müteahhitleri suçluyor. Duruma ilişkin yardım bekleyen bölge sakinleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütmüş olduğu soruşturmada gelişme haberlerini ilk elden alan kişiler oldu. Aralarında müteahhit ve fenni mesullerin olduğunu açıklayan Başsavcılık, 11 kişiden 9’unu gözaltına aldığını basın yoluyla kamuoyuna sundu. Buna göre, 3 müteahhit, 4 fenni sorumlu, 1 market sahibi ve 1 yapı market sahibi olmak üzere toplamda 9 kişiyi bulan gözaltı sayısında 2 şüpheli isim daha bulunuyor. Ancak henüz bu isimleri bulamayan polis araştırmalarına kaldığı yerden devam etmektedir.

Başsavcılık konuya ilişkin açıklamada bulundu

Depremde binaların yıkımına ilişkin soruşturma başlattığını duyuran İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “30 Ekim 2020 tarihinde İzmir ilinde meydana gelen deprem sırasında yıkılan ve ağır hasar gören binaların yol açtığı ölü ve yaralanma olayları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı ilgili soruşturmayı başlatmıştır. Bu kapsamda; Yağcıoğlu Apartmanı’nın Müteahhidi Ş.A ile fenni mesulü O.A, Cumhuriyet Sitesi A ve C Bloklarının fenni mesulü E.İ, Yılmaz Erbek Apartmanındaki maket sahibi R.Y, market yapı sahibi M.Y ile Yılmaz Erbek Apartmanı fenni mesulü N.B gözaltına alındı. Sayıca artan gözaltı haberleri, Emrah Apartmanı’nın fenni mesulü T.A, Doğanlar Apartmanı’nın Müteahhidi Ç.D ve Rızabey Apartmanı’nın Müteahhidi H.H.Ö ile artış yakalamıştır” şeklinde açıklama getirildi.