Kategoriler
Güncel Gündem

Dolar düşüyor avro yükseliyor… 24 Temmuz döviz kurları

Saat 09.54’ten itibaren lira karşısındaki Amerikan doları, yüzde 0,1 değer kazancında. Avro kuru da önceki kapanışının yüzde 0,24 üstünde. Sterlin kurundaki yukarı yönlü değişim ise yüzde 0,2 oranında.

Aynı dakikadan itibaren dolar, 6 lira 85 kuruşta.

Euro 7 lira 95 kuruşken İngiliz sterlini ise 8 lira 73 kuruşta. ABD doları, gün içinde 6,8335 ile 6,8498 bandında bulundu. Avro ise 7,9191 lira ile 7,9555 lira arasında hareket etti. Pound kurundaki gün içi işlemler, şu dakikalara kadar 8,7066 lira ile 8,7410 lira bandında oldu.

Euro güçleniyor

Avro küresel çapta değer kazanırken dolar kuru, değer kaybediyor. Analistler, AB’nin teşvik paketinin, ABD ile Çin arasındaki gerginliklerin ve artan koronavirüs vakalarının dolara düşüş olarak yansıdığını; AB’nin yardım paketiyle birlikte EURUSD paritesinin yükseldiğini kaydetti.

Meksa Yatırım‘dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, Amerika’daki haftalık işsizlik başvurularının beklentinin üzerinde geldiğini ve teşvik paketinin ay sonuna kadar çıkmaması ihtimalinin bulunduğunu belirterek bu gelişmelerin de dış borsaları zayıflattığını dile getirdi.

Bugün ABD, avro bölgesi ve Almanya’daki satınalma yöneticileri endeksleri takip edilecek. Saat23.00’te derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin notunu açıklayacak.

Stratejist Balcı, S&P’nin Türkiye hakkındaki kredi notunda değişikliğe gitmeyeceğine yönelik tahminlerin olduğunu kaydetti.

Dolar/TL’de yatay seyir

AB’nin 750 milyar avroluk yardım paketiyle dolar karşısındaki avronun yükseldiğini belirten Stratejist, dolar/TL paritesindeki yatay seyrin sürdüğünü kaydetti.

Lira karşısındaki Amerikan dolarında ilk desteklerin 6 lira 82 kuruş ile 6 lira 80 kuruş bandında yer aldığına yönelik değerlendirmede bulunan Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, “Bu seviyeler aşağı yönlü kırıldığı takdirde sonraki destek noktası ise 6.77 olarak görülüyor.” dedi.

Stratejist Balcı, ilk dirençlerin 6 lira 88 kuruş ve 6 lira 90 kuruş ile 6 lira 94 kuruş bandında konumlandığını belirterek “Çıkışın devamı için 6.94 seviyesinin geçilmesi gerekecek.” öngörüsünde bulundu.

Stratejist, bundan sonraki dirençlerin ise 6 lira 98 kuruş ile 7 lira bandında konumlandırıldığını kaydetti.

Kaynak: Döviz.com Taşınmaz Haber

Yükseliş gücünü koruyor! Altın fiyatları ne kadar?