Kategoriler
Emlak Haberleri

Düşük faizli konut kredisi geliyor

Türkiye’de konut fiyatlarının yüksek olması, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olmasını zorlaştırmaktadır. Hükümet, bu sorunu çözmek için düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatacaktır. Bu kapsamda dar ve orta gelirli vatandaşların ilk konutuna erişimini kolaylaştırmak için harekete geçmiştir.

Kampanya ne zaman başlayacak?

Kampanya, Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla birlikte hayata geçecektir. Bu kapsamda yeni kredi kampanyasıyla, ilk kez konut alacaklar yararlanacaktır. Ödeme planı ise 120 ay vadeli ve yüzde 1.20 faizli kredi şeklinde olacaktır.

Kampanya kapsamında, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda olacaktır. Ayrıca uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere kredi verilecektir.

Kampanya hangi konutları kapsayacak?

Bu kampanya, ilk kez konut sahibi olacak vatandaşları kapsamaktadır. Dar, ayrıca orta gelirli vatandaşlar için bu kampanya başlatılacaktır. Ayrıca uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projeler hayata geçirilecektir. Bu kampanya yeni başlayan sıfır konut projelerinde geçerli olacaktır.

Dar, ayrıca orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edilecektir.

Mevcut durumda bankaların uyguladığı ortalama yüzde 3.23 faiz oranıyla 180 ay vadeli 2 milyon TL kredi çeken bir kişinin aylık ödemesi 64 bin 812 TL, toplam ödemesi ise 11 milyon 666 bin TL oluyor. Yeni kampanyayla bu faiz oranı yüzde 1,2’ye düşecek ve aylık ödeme 27 bin 174 TL, toplam ödeme ise 4 milyon 891 bin TL olacak. Bu durumda faiz yükü yüzde 70 azalacaktır.

Yeni kredi kampanyası, dar, ayrıca orta gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayacaktır.

Düşük faizli konut kredisi amacı

Bu düşük faizli konut kredisi kampanyası, hükümetin konut fiyatlarının yüksek olduğu İstanbul gibi şehirlerde vatandaşların konuta erişimini kolaylaştırmak için hayata geçirdiği bir dizi önlemdendir.

Bu önlemler arasında, Hazine arazilerinin konut yapımına açılması yer almaktadır. Ayrıca yeni sosyal konut projeleri geliştirilmesi de yer almaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…