Kategoriler
Emlak Haberleri

Düşük faizli konut kredisi kampanyası kiracının umudu olacak

Ekim ayında açıklanması beklenen düşük faizli konut kredisi kampanyası, kiracıların ev sahibi olma hayallerine büyük bir umut kaynağı olmuştur. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, paketin kiracıları umutlandırdığını belirtmiştir. Ayrıca TÜİK verilerine göre 7 milyonu bulan kiracıların ev hayallerine destek olmasının beklediğini belirtirmiştir. Aynı zamanda yüksek kredi faizlerinden dolayı durulan sektörün canlanmasını da sağlayacağını açıkladı.

Düşük faizli konut kredisi kampanyası detayları belli oldu

Paket kapsamında, ilk evini alacak olanlara kamu bankaları aracılığıyla 2 milyon TL’ye kadar 120 ay vadeli, yüzde 1,20’den başlayan faiz oranlarıyla kredi desteği sağlanacaktır. Kredi belirli standartları taşıyan ve uygun fiyat aralığındaki projelere tesis edilecektir. Bu kredinin ilk kez konut alacak olanlara uygulanacağı belirtilmektedir.

Kiracılara büyük fırsat

Paket, kiracıların ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeleri için büyük bir fırsat sunmaktadır. Halen bankalarda yüzde 3,23 seviyesinde olan faiz oranının yüzde 1,20’lere inmesi, konut alacak olanların maliyetini yüzde 70 azaltacak. Bu da kiracıların daha uygun koşullarda ev sahibi olmalarına imkan tanıyacak.

Sektörde canlanma bekleniyor

Paketin, yüksek kredi faizlerinden dolayı durulan konut sektöründe de canlanma yaratması beklenmektedir. Paketin açıklanmasıyla birlikte konut satışlarında artış yaşanması ve sektördeki hareketliliğin yeniden başlaması öngörülmektedir.

Emrullah Yedikardeş: “Ancak uygun faiz imkanının sadece yeni başlayan projelere değil, teslimi yaklaşan projelere de uygulanması gerektiğini, bunun hem kirasını hem taksidini ödemesi gereken alıcılara gerçek bir kolaylık sağlayacağını düşünüyorum”

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Yedikardeş, paketin sadece yeni başlayan projelere uygulanmasının adil olmadığını belirtmiştir. Ayrıca teslimi yaklaşan projelere de uygulanması gerektiğini söylemiştir. Yedikardeş, “Bu, hem kirasını hem taksitini ödemesi gereken alıcılara gerçek bir kolaylık sağlayacaktır” dedi.

Krediler ev alacak olanlar için en önemli finansman

Emrullah Yedikardeş, kredilerin ev alacak olanlar için en önemli finansman olduğunu belirtmiştir. Ayrıca açıklanacak paketin yıllardır düşen ev sahipliği oranını yükseleceğine inandıklarını söylemiştir. Yedikardeş, “Türkiye’de 2022 sonu verilerine göre kendi evinde oturanların oranı yüzde 56,7’ye gerilemiş durumda. 7 milyon kiracı ev sahibi olma hayallerini canlı tutuyor. Bunlara şimdilik aile konutunda oturup evlilik hazırlığı yapan gençleri de eklemek gerekiyor. Dolayısıyla milyonlarca insanın gözü kulağı Ekim ayında Ankara’dan gelecek haberde” yorumunu yaptı.

Kampanya, kiracıların ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeleri için büyük bir fırsat sunmaktadır. Paketin açıklanmasıyla birlikte konut satışlarında artış yaşanması ve sektördeki hareketliliğin yeniden başlaması beklenmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…