Kategoriler
Emlak Haberleri

Emlak Konut korona seferberliğini başlattı

Emlak Konut bünyesi altında korona seferberliği geçtiğimiz günlerde başladı. Emlak Konut’un başlatmış olduğu ve günümüz itibariyle toplamda 26 konut projesinin kampanyaya dahil olduğu süreçte; kampanya peşinatının yüzde 5’e çekilmesi mümkün hale geliyor. Taksit ödemelerinin 24 ay sonrasına bırakıldığı konut kampanyaları yalnızca 2 ay süreyle aktif olmaya devam edecek. Satış bedeli üzerinden belirlenen rakamın; yüzde 10 indirime gireceği konut projelerinden ev sahibi olmak için geride 50 günden daha az bir zaman diliminiz bulunuyor.

Emlak Konut güvencesi altındaki projeler öne çıktı

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu kampanyaya dair süreci değerlendirdi. Yaptığı açıklamada özellikle dünya genelini etkileyen ve Türkiye’de kendini yoğun bir biçimde kendini hissettiren yeni tip koronavirüs hastalığına ilişkin hükümet yorumu ile öne çıkan Kuzu; tüm dünyaya örnek olan sağlık hizmetleriyle Türkiye’nin öne çıktığını görebileceğimiz sürece dair hükümet tarafından ele alınan yöntemlerin oldukça başarılı olduğundan söz ediyor. Alınan tedbirlerin olumsuz seyrine karşı ekonomiyi güçlendirecek olan hamlelerin ileri döneme yansıdığı görülürken, durumun diğer ülkelere oranla daha hafif atlatılabileceği öngörülmekte. Sektörler üzerinde yoğun bir biçimde kaygıya neden olan yeni tip koronavirüs salgını konut piyasasını etkilemekten geri durmadı.  Özellikle gayrimenkul üzerinde yoğun bir biçimde hissedilen ekonomik baskı nihayet hükümetin attığı adımlar sayesinde bir nebze olsun hafifliyor.

‘Yeni normal’ hayallere zemin hazırlayacak

Durgun dönemin geride bırakılması adına pandemi döneminde yaşanan açıklar için hükümet yeniden kolları sıvadı. Gayrimenkul altında hizmet verenler kadar müşterilerin sağlığına dikkat edilmesi adına gerçekleştirilen tedbirler satış ofislerinin kapanmasına ve şantiyelerin neredeyse tamamen durmasına neden olmuştu. Ancak yaşanan yeni gelişmeler itibariyle kamu bankaların başlattığı süreçte Emlak Konut kendi güvencesini 26 konut projesi üzerinden gösteriyor.

1 Haziran Pazartesi tarihinde tüm yasakların kademeli olarak kalktığı Türkiye üzerinde AVM hizmetleri an itibariyle başlamıştır. Konut almak için gün sayan yatırımcılar ‘yeni normal’ ile harekete geçmek için hazırlanıyor. Bununla birlikte kamu bankalarının başlatmış olduğu tarihi kampanyada en düşük konut kredisi faiz indirimi sıfır konutların satışı için ortam hazırlamaktadır.

Özellikle 15 yıl vadeli 0,64 oranlı faizler ile sıfır konut satışları öne çıkarken, ek olarak ikinci el konutlar için bu oran yüzde 0,74 faiz olarak belirlenmiştir. 12 ay ödeme yapmadan ev sahibi olmanın fırsatına sahip olan tüketici, hükümetin sağladığı güvenle birlikte yatırıma devam edebilecek. Konut alımı için en uygun zamanın kredi faiz oranlarının düşüşüyle birlikte ortaya çıktığı süreci kişiler mutlaka değerlendirmelidir. Özen Kuzu, yaptığı açıklamayı bitirmeden önce, sektörün çatı kuruluşlarının başlatmış olduğu konut kampanyalarını Kuzu Grup olarak her zaman destekleyeceklerini söyledi.

  • Emlak Konut kampanyasında yer alan konut projelerini öğrenmek için tıklayınız.