Kategoriler
Emlak Haberleri

Emlak vergisi son gün ne zaman

Emlak vergisi Türkiye’de gayrimenkul sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu bir vergi türüdür. Bu vergi, her yıl yeniden değerleme oranına göre artar. Emlak vergisi son gün ne zamandır? Bu konunun detaylarına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Emlak Vergisi Hesaplama

Emlak vergisi, gayrimenkulün vergi değerine göre hesaplanır. Vergi değeri, gayrimenkulün bulunduğu bölgeye, imar durumuna, yapının özelliklerine ve kullanım amacına göre değişir.

Emlak vergisinin hesaplanmasında kullanılan formül şu şekildedir:

Emlak Vergisi = Vergi Değeri x Vergi Oranı

Vergi değeri, belediyeler tarafından her yıl tespit edilir. Vergi oranı ise, gayrimenkulün niteliğine göre %0,25 ile %0,6 arasında değişir.

Emlak Vergisi Ödeme Tarihleri

Emlak vergisi iki taksit halinde ödenmektedir. Birinci taksit Mayıs ayı sonuna kadar, ikinci taksit ise Kasım ayı sonuna kadar ödenebilmektedir.

Emlak Vergisi Ödeme Yöntemleri

Emlak vergisi, belediyeye veya vergi dairesine gidilerek ödenebilmektedir. Ayrıca internet üzerinden de ödenebilmektedir.

İnternetten Emlak Vergisi Ödeme

İnternetten emlak vergisi ödemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. E-Devlet’e giriş yapın.
  2. “Vergi ve Diğer Borç Sorgulama” sekmesine tıklayın.
  3. “Emlak Vergisi” başlığını seçin.
  4. “Emlak Vergisi Borcu Ödeme” butonuna tıklayın.
  5. Vergi borcunuzu kredi kartı veya banka kartı ile ödeyebilirsiniz.

Sorgulama nasıl yapılır?

Emlak verginizi sorgulamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. E-Devlet’e giriş yapın.
  2. “Vergi ve Diğer Borç Sorgulama” sekmesine tıklayın.
  3. “Emlak Vergisi” başlığını seçin.
  4. “Emlak Vergisi Borcu Sorgulama” butonuna tıklayın.

Emlak vergisi son gün ne zaman

2023 yılı emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri için son gün 30 Kasım 2023 Perşembe günüdür. Bu tarih mesai bitimine kadar geçerlidir. Emlak vergisi, Türkiye’de bulunan tüm arsa ve bina sahiplerinin ödemek zorunda olduğu bir vergi türüdür. Her yıl iki taksitte ödenmektedir.

Emlak vergisi ödemeleri, gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye gidilerek ödenmektedir. Ayrıca belediyelerin hesap numarasına havale, EFT yoluyla veya online olarak yapılmaktadır.

Zamanında emlak vergisi ödemelerini yapmayanlar, gecikme cezası ödemek zorunda kalırlar.

Emlak vergisi birinci taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca ikinci taksiti Kasım ayının son gününe kadar olmak üzere iki eşit taksitte ödenebilmektedir. Emlak vergileri, taşınmazın kayıtlı olduğu ilgili belediyeye ödenmektedir. Ayrıca birçok belediyelerin web siteleri üzerinden ödeme yapılabilmektedir. Bazı belediyeler için vergi ödemeleri e-devlet üzerinden de yapılabilmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…