Kategoriler
Emlak Haberleri

Eskişehir Yolu yatırımda Ankara’nın yeni cazibe merkezi oldu

Eskişehir Yolu, Ankara’nın yeni Merkezi haline dönüşüyor. Yapılan son bilgilendirmede Ankara’nın yatırım bölgesi olmayı başaran Eskişehir Yolu’nun üzerinde yükselen yeni konut projelerinde sayıca üstünlük sağlandı. Başkentin Golf Sahalı tek projesi olmayı başaran projenin de yol üzerinde yer aldığı söyleniyor.

Eskişehir Yolu yatırımcıların hedefinde

Yatırımcıların yeni hedefleri arasına giren Eskişehir Yolu cazibe noktası olmaya devam ediyor. Artan talepler karşısında yükselen projelerde gözle görülür bir artış var. Memur şehri olarak adlandırılan Ankara’nın değişim yaşamasına ilaveten birçok devlet kurumuna yakınlığı sayesinde alıcıların odak noktası olmayı başardı. İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en kalabalık şehri olan Ankara’nın yeni yatırım bölgesi ise Eskişehir Yolu olmuştur.

Son yıllarda gayrimenkul sektörünün yönünü memur kentine çevirmesiyle birlikte projelerde artış yaşandı. Çoğu gencin üniversite okumak amacıyla Ankara’ya yerleşmesinin sektör içindeki büyük payı atlanmıyor. Önemli projelerin gerçekleştirildiği ilçelerde AVM, otel, ofis ve plaza projeleri dikkat çekmektedir. Kamu yatırımlarının da sürdürüldüğü başkentin çehresinde büyük bir değişim var.

Büyüme batıya doğru

Ankara’nın yeni merkezi haline gelen Eskişehir Yolu birçok projeye ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Yaşamkent’ten sonra batıya doğru uzanan projeler, çalışma alanını giderek genişletmektedir. Turyap Ankara bölge temsilcisinin aktarmış olduğu son gelişmeler doğrultusunda kentin batı ve güney akslarının birleştirildiği bilgisine ulaşıldı. İncek-Çayyolu-Yaşamkent aralığında yükselen markalı konut projelerinde sayının artması bekleniyor. Bu bölgelerdeki gelişimin zamanla Yapracık gibi alanlar üzerinde de genişliğe yol açacağı ifade edildi.

Kuzeye doğru genişleme yok

Turyap Ankara Köşk Temsilcisi Cengiz Ülger konuya ilişkin önemli detayları aktardı. Ülger, Ankara’nın kuzeye doğru genişlemesinin pek gerçekçi olmadığını belirtti. Rant olarak düşük seviyelere ulaşılan kuzey bölgesi, Mamak ve Samsun Yolu’nu içermektedir. Ancak büyümenin batı bölgesinde devam ettiği düşünülürse, yeni trendlerin bu alanlarda hayata geçirilmesi oldukça doğaldır.

Ülger, bölgedeki devlet arazilerinin fazla olduğunu ve yapılaşma arasındaki kopukluğun arttığını söyledi. Sanayi bölgesi Temelli denilen bölgede gelişmeler ağır bir şekilde sürdürülüyor. Ankara’nın İstanbul’a oranla hızlı gelişmediği düşünülürse, memur hayatının yoğunluklu olduğu bölgelerde alım satımların zorluğu hesaba katılmalıdır. Alıcıyı zorlayan her türlü projenin müteahhite yansıdığı biliniyor. Karşılığı alınmayan projelerde ikilem yaşanırken, yatırımların yönü bu sayede Eskişehir Yolu’na düşmektedir.

İstanbul tarafındaki yatırım merkezleri

İstanbul Yolu’na doğru gidecek olunursa yatırımların yeni hedefleri arasında Sincan, Eryaman, Sarayköy ve Yuvaköy’e ulaşan kabarık bir liste var. Ülger, yine de bu bölgelerin Eskişehir Yolu gibi bir getiri sağlamadığının altını çiziyor. Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlara karşı uyarıda bulunan Ülger, yapılaşma oranının fazlaca olduğu bölgelerin iyi bir yer olduğu anlamına gelmediğinden bahsediyor. Bugünlerde Yaşamkent denilen bölgede 1 dairenin fiyatı 15 milyon TL’den başlamaktadır. Yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde ise istenilen para 600 bin TL ila 800 bin TL arasında değişiyor.

Pandemi sürecinde yaşanan ekstra ekonomik sıkıntıları da hesaba katarsak sektördeki olumsuz etkileşim es geçilmemelidir. Alım-satım oranlarının istatistik tablolarında değer kaybı yaşadığı zaman diliminde büyük oranlı yavaşlamayla karşılaşılıyor. TOKİ’nin bile kampanya fırsatları olmadan ev satışı yapamadığı düşünülürse, yalnızca Pursaklar ve Hasköy’deki satışlar doğal görülebilir.

Ankara’nın en çok tercih edilen bölgeleri

Turyap Bölge Temsilcisi Ülger, ODTÜ, Bilkent, Beytepe, Çayyolu, Yaşamkent ve İncek gibi bölgelerin yeni yatırım hedefleri doğrultusunda tercih edildiğini söylüyor. Eskişehir Yolu üzerinde planlanarak hayata geçirilen markalı konut projeleri bahsi geçen yerlere değer kazandırdı. Sıra dışı projelerin birleştirildiği alanda Golfkent’in yeni alıcılara farklı tarzda bir yaşam sağladığı unutulmamalıdır. Bir süredir yatırımcıların göz bebeği olmayı başaran Golfkent projesinde prestijli bir hayat herkese kapılarını açıyor.