Kategoriler
Emlak Haberleri

Evlerde oda kiralama dönemi başlıyor

Hem kiralık, hem satılık ev fiyatlarındaki artış vatandaşları yeni çözümler üretmeye sevk ediyor. Bu çözümlerden biri olan evlerde oda kiralama özellikle okullara yakın yerlerde daha fazla yayınlaşacak gibi. Uzmanların da üzerinde durduğu bu konu hakkında detaylar ve haberin devamında bulunmaktadır.

Salonsuz evler yapılıyor

Ev fiyatlarındaki artış hem devletin hem de vatandaşların değişik çözümler üretmesine neden oluyor. Hayalet plazanın ardından şimdi de oda kiralama fikri ön plana çıkmış durumda. Tek başına yaşayan, okul için yeni bir kente giden ya da iş için yeni bir ev arayanların isteklerini karşılamak için uygulanan bu yöntem, daha uygun fiyata kalacak yer bulunmasını sağlayacak. Yurt ya da oteller gibi ancak tek bir daire içinde birden fazla kişiye oda kiralaması olan uygulama büyükşehirlerde başlamış durumda.

Konu ile ilgili emlakjet.com CEO’su Tolga İdikat, açıklama yaptı. İdikat ” Paylaşımlı eve talep arttı. Ayrıca aileler de oda kiralamaya başladı. Artışa rağmen henüz ABD ve Avrupa ülkeleri seviyesinde değiliz. Ancak bir trend, bir arayış olduğu belli. Örneğin Bursa’da üniversiteye yakın bölgede yapılan bazı projelerde artık salon yapılmıyor. Yurt mantığıyla 2+0 şeklinde evler yapılıyor. Oda kiralama sistemi artıyor, dolayısıyla yakında bunu daha fazla konuşacağız.” sözlerini kullandı.

Oda kiralama için özel ev tutuyorlar

Konu ile ilgili açıklama yapan önemli isimlerden birisi de İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (İSTEB) Başkanı Ulvi Özcan oldu. Özcan; “Kadıköy, Beşiktaş gibi merkezi semtlerde ev paylaşma modelinin yaygınlaşmaya başladı. Hatta bir yeri komple kiralayıp öğrenciye oda oda kiraya verenlerin sayısı arttı.” sözlerini kullandı.

Oda kiralama sistemi özellikle büyükşehir ve üniversitelerin yoğun olduğu bölgelerde rağbet görüyor. Tek başına ev kiralamayacak olan öğrenciler oda kiralayarak hem barınma hem de temek ihtiyaçlarını karşılama imkanı buluyor. Kiraya veren ev sahipleri ise tek bir kişiden alacakları kirayı bir kaç kişiden almaktadır. Bu sayede bir kişi ödeme yapmasa bile diğerleri ödeme yapacakları için daha az zarara uğrayacaklardır.

Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için fikir olarak ortada olan “Hayalet Plaza” uygulaması için tıklayınız