Kategoriler
Emlak Haberleri

Gayrimenkul satışlarına yeni bir yöntem geliyor

Gayrimenkul satışlarına yeni bir yöntem kazandıran Kuzeybatı, satışlara dair proje geliştirdikleri haberini sektörle paylaştı. Kuzeybatı Gayrimenkul CEO’su Murat Ergin tarafından aktarılan bilgilerde geliştirilen modelle ilgili önemli detaylara yer verilmiştir.

Gayrimenkul satışlarında yeni bir dönem

Kuzeybatı Gayrimenkul CEO’su Murat Ergin, KBİŞortağım olarak bilinen iş modelinden bahsetti. İş ortaklarının gayrimenkul pazarlamasına ihtiyaç duyan mal sahiplerini Kuzeybatı ile tanıştıracağı yöntemin gayrimenkule yeni bir soluk kazandırması bekleniyor. Piyasadaki pazara yeni bir yöntem kazandıracak olan bu sistem yakın zamanda sektör içinde aktif olacak.

Ergin, KBİŞortağım isimli iş modeli için sektör dışında bir iş ile uğraşan kişilerinde yöntemde yer alabileceklerini söyledi. 4 milyon 500 bin TL üzerine çıkan değer tespitine sahip tüm gayrimenkuller, 2’nci aşamaya geçebilir. Mal sahibinin de değer tespitinin doğruluğunu kabul etmesinin ardından, Kuzeybatı ile mal sahibi anlaşma yapar. Teslim alınan gayrimenkullerin pazarlama hizmeti yapılacaksa iş ortaklığı devreye girer. Kuzeybatı ve iş ortağı, mal sahibinin ödemesi gereken hizmet bedeline birlikte ortak olur. Bu sayede tüm tarafların kazanımı sağlanırken, geliştirilen model emlak danışanları için fayda sağlayacaktır.

KBİŞortağım modelinde Kuzeybatı’nın başlıca sorumlulukları üstlendiği belirten Ergin, “Alınan karara göre tüm opsiyonel yük, pazarlama, toplantı, görüşmeler ve kapatma sorumluluğu yine Kuzeybatı’nın üzerinde olacaktır” dedi.

Kuzeybatı ilklere imza atmaya devam ediyor

Dijital dönüşümle sektördeki başlıca yerini koruyan firma sanal dünyadaki yerini aldı. Bu sayede sektör içinde dönüşümü gerçekleştiren ilk firma olmayı başaran Kuzeybatı, aynı zamanda Emlak teknolojileri (Proptech) kullanımı konusunda gerçek bir uzman. Ayrıca kurulduğu yıl 1994’ten bu yana teknolojideki gelişmeleri yakından takip ederek sektöre aktarıyor. Son 3 yıldır bulut teknolojilerine yöneldiklerini açıklayan CEO Ergin, tüm veri tabanını dijital ortama aktardığını açıkladı. Bulut teknolojileri sayesinde firmanın tüm pazarlama ve iletişim altyapısını güvenli ortamda saklıyor. Bunun için 28 ayrı bağımsız ama API ile birbiriyle iletişim halinde bulunan ve sorunsuz veri akışında bulunabilen bulut uygulaması kullanılmaktadır.

Ergin, yaşanan teknolojik gelişmelerin firma bünyesine aktarıldığı konusuyla ilgili görüşlerini paylaştı. 3 yıl önce başlatılan çalışmaların devam ettirildiği günümüzde bulut sisteminde altyapı kuruldu. Mobil çalışmalar için fırsatların kollandığı süreç tam olarak salgın hastalık dönemine geldi. Sektörde dijitalleşmenin hızlı yolunu arayan diğer firmalar henüz yolun başındayken Kuzeybatı çoktan sistemini başarılı bir şekilde kurmuştu. Kuzeybatı’nın daha fazla büyüyeceği süreçte pandemi döneminde yalnızca filizler atıldı. Tüm yatırım stratejisinin dijitalleşeceği döneme giriş yapan firma Türkiye’nin ilk temassız emlakçısı olmayı başarmıştır.