Kategoriler
Emlak Haberleri

Gayrimenkul yatırım aracı olarak güven vermeye devam ediyor

Gayrimenkul yatırım aracının hala güvenli olduğunu belirten Opr. Dr. Kalı, yatırımcılara ‘güvenli liman’ olarak da bilinen konut alımına yönlenmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Gayrimenkul yatırım aracında güvenli bir liman

Opr. Dr. Kalı yapmış olduğu açıklamada konut alımlarının orta ve uzun vadede kar getirdiğinden söz etti. Ekonomik veriler doğrultusunda tavsiyelerde bulunan Kalı, Türkiye İstatistik Kurumu’nun araştırma verilerini ele alıyor.

Buna göre, Türkiye genelinde konut satışlarında artış yaşandığı yaz ayları bazı kentlerin öne çıkmasına neden oldu. İzmir’in üçüncülüğü elde ettiği satış listesinde insanların hala konut arayışında olduğu söyleniyor. Satış ofislerine gelen ve aradıkları konut için araştırma yapan alıcıların sayısında artış olduğunu aktaran Kalı, “Bu durumu ziyaretçi sayılarından anlayabiliriz” dedi.

Kredi faizlerindeki dalgalı duruma rağmen yatırımcıların güvenli liman arayışları gayrimenkule yönlenmesine neden oluyor. Satış durumlarının 2020’nin sonuna dek bu şekilde devam edeceği yine Opr. Dr. Kalı tarafından öngörüldü.

Arayışta hareketlenme var

Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla birlikte emlak trendlerinin değiştiği dünya geneli istekler doğrultusunda konut arayışlarının ortaya çıkmasını sağladı. Evi bir ‘uyuma mekânı’ olarak gören bireylerin yakın zamanda ‘yaşam alanı’ olduğunu fark etmesiyle birlikte yeni konut arayışları sürüyor. İhtiyaçların sonbahara girmemize karşı devam ettiğini söyleyen Kalı, insanların ertelediği yatırımları öne aldığını belirtti.

Yeni projeler ihtiyacı karşılayacak

Opr. Dr. Kenan Kalı, yapı grup çatısı altında birleşen markaların yeniden üretime geçmesiyle birlikte konuttaki ihtiyacın karşılanacağını açıkladı. ‘MyWay’ ve ‘MyVia’ ise herkesin yaşamını kolaylaştırmak ve mutlu hissetmek adına konut üretimine geçecek.

Bireylerin kendi görüşleri doğrultusunda ev anlayışının değiştiği biliniyor. Özellikle yalnız yaşayan bir bireyin, çocuklu aileler ya da emekli bir karı-kocanın istekleriyle aynı olmayacağı aşikâr. Bu nedenle ebeveynler için geliştirilen projelerde eğitim kurumlarına yer verilirken, çoğunluk için iş yaşamında çevre yolunun önemi ortaya çıkıyor.

Yeni nesil projelerde sosyal donatılara ağırlık verilirken, temel ihtiyaçların esas alındığı gözlemlendi. Ancak her kesime göre değişen hizmet anlayışı farklı beklentileri doğuruyor. Bu doğrultuda yapımına ağırlık verilen Çiğli MyWay Wins Blue, Alsancak MyWay Deluxe ve önümüzdeki günlerde başlanacak olan MyWay Country Gaziemir sayesinde alıcı kesim yeniden kazanacak.