Kategoriler
Emlak Haberleri

Hibe desteği 82 bin TL’ye kadar yükseldi

Hibe desteği, devletin belirli şartlar altında ev sahibi olmak ya da yatırım yapmak isteyenlere kredi yardımında bulunmasıdır. Kişiler 2020 yılı itibariyle 82 bin TL’ye varan desteklerden geri ödemesiz bir şekilde yarar sağlayabilir.

Hibe desteği nasıl alınır?

2020 yılı itibariyle devlet tarafından sağlanan konut kredi desteği 82 bin TL’ye kadar yükseldi. Belirli şartları karşılayan vatandaşların yararlanabileceği hibe desteğinde kişiler verilen oranlara kadar destek alabilir.

Hibe desteği almak isteyenlerin devlet tarafından belirlenmiş bankalara başvuruda bulunarak kendileri adına konut hesabı açtırması gerekiyor. Açılan hesaba her ay belirli bir miktarda para yatıranlar devletten geri ödemesiz konut kredisi alabilir. Konut hesabı olanlara devlet tarafından ödenen miktar ise ay hesabı üzerinden yapılmaktadır. Örneğin, kişinin 36 ve 47 ay arasında sahip olduğu banka hesabı için devlet, 24 bin 741 TL destek verir.

48 ve 59 ay aralığında hesap sahibi olan kişilerin konut destek kredi miktarı artış gösteriyor. Yüzde 18’lik oran üzerinden yapılan ödemede, devlet tarafından hesabı olan ve her ay düzenli para yatıran kişilere azami 26 bin 645 TL ödenir. 60 ay ve üzerinde hesap sahipleri ise devletten 28 bin 548 TL alır. Ayrıca kişinin evlenmesi durumunda, her iki tarafında kendine ait hesabı bulunuyorsa verilen destek miktarı 57 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Kampanya şartları:

Hibe desteği almak isteyen kişilerin ilk olarak devlet tarafından belirlenmiş bankalar üzerinden hesap açtırması gerekir. Belirli aya kadar açılan bu hesaba düzenli para yatıran kişilere ödeme yapılır. Açılan hesabın süresine bakılarak verilen destekler, verilen paranın yükselmesinde rol oynar. Kampanya içerisinde, her ay banka hesabında belirli miktar yatırım yapılması kararlaştırılmıştır. Kişilerin toplu ödeme yapması alınan desteğin düşmesini sağlar. Ayrıca geri ödemesiz destekten yararlanmak isteyen kişilerin hesapları en az 3 yıl açık kalmalıdır.