Kategoriler
Emlak Haberleri

Hibe yardımı almak isteyenlere müjdeli haber verildi

Hibe yardımı almak isteyen vatandaşlar için devlet desteği 82 bin TL’ye kadar yükseltildi. Devlette konut hesabı açarak birikim yapan ilk kez ev sahibi olacak ya da evlenmek üzere olan vatandaşlara devlet geri ödemesiz para yardımında bulunuyor. 30 Ağustos 2020 itibariyle ise desteklerin 82 bin TL’ye kadar yükseldiği belirtildi.

Hibe yardımı almak isteyenlere müjde

Vatandaşların devlete konut hesabı açmasının ardından birkaç yıl arayla yapmış olduğu birikimler meyvelerini veriyor. Toplamda 82 bin TL’yi bulan geri ödemesiz hibe kampanyaları ile vatandaşların ev sahibi olması için uygun ortam yaratıldı.

Sistemden yarar sağlamak isteyen vatandaşların devlet tarafından belirlenmiş olan bankalardan konut hesabı açması gerekiyor. Burada yapmış olduğu birikim sayesinde geri ödemesiz sisteme dahil olabilecekler. Ancak hibe yüzdelerinin hesap zamanlarına göre değişiklik gösterdiği unutulmamalı. Buna göre;

36-47 ay arasında devlet garantili konut hesabı açan kişilere yüzde 15 katkı ile 24 bin 741 TL,

48-59 ay arasında devlet garantili konut hesabı açan kişilere yüzde 18 katkı ile 26 bin 645 TL,

60 ay ve üzeri devlet garantili konut hesabı açan kişilere yüzde 25 katkı ile 28 bin 548 TL ödeme yapılacak. Ancak evlenecek kişilerin ortak hesap açması halinde bu tutarın 57 bin TL’ye kadar yükseldiği belirtildi.

Geri ödemesiz sisteme nasıl dahil olurum?

Hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların ilk olarak kimlikleriyle banka şubelerine başvuruda bulunması istenmiştir. Konut hesabı açmak isteyenler bankalarının ilgili birimlerine başvuru yapması yeterli olacaktır.

Konut hesabında süreç nasıl işliyor?

Kişi veya kişiler bankada açtırmış olduğu konut hesabına nakitlerini faize yatırmaktadırlar. Tek şart belirli sıklıkta düzenli ödeme yapılmasıdır. Tek seferde yüksek tutarda para yatırmak yerine para aylık olarak birikir. Geri ödemesiz sistemden yararlanmak için en az 36 aylık hesap açılmalıdır. Paranın yatırıldığı ay içerisinde belirlenen oranda artışlar görülebileceği gibi birikimin yolu kolaylaştırılabilir.

Kampanya haberlerine göz atmak için tıklayınız.