Kategoriler
Emlak Haberleri

IC İçtaş İnşaat “Sürdürülebilirlik Ödülü” aldı

Bu yıl altıncısı düzenlenen Platin Global 100 Ödülleri’nin, inşaat sektörü lideri IC İçtaş İnşaat oldu. Araştırmayı Platin dergisi ve bağımsız pazar araştırma şirketi Ipsos yürütmüştür. Ayrıca yürütülen bu araştırmanın bu yılki teması “Sürdürülebilirlik” olarak belirlenmiştir.

Platin Global 100 Ödülleri: Sektör Lideri IC İçtaş İnşaat

Sürdürülebilir yaklaşımı benimseyen ve ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden şirketler ödüllendirilmiştir. Ayrıca ödüllendirilme, Platin Global 100 ödülleri kapsamında ‘Sürdürülebilirlik’ temasıyla yapılmıştır. Ödüller enerji, inşaat, gıda gibi farklı alanlar için tasarlanmıştır.

Bu ödüllerde her kategoriden yalnızca bir firma ödül almıştır. İnşaat sektörü kategorisinde firma ödüle layık görülmüştür. Böylece firma sürdürülebilirlik alanındaki öncü konumu ile bir kez daha öne çıkmıştır. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu da katılmıştır. Ayrıca ödül töreni, iş dünyasından çok sayıda önemli ismi bir araya getirmiştir.

“Sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de düşünüyoruz”

2017 yılında başlayan Platin Global 100 Endeksi, Endüstri 4.0, Dijitalleşme, Eğitim ve İnovasyon gibi çeşitli temalar altında Türkiye’nin dünya sahnesindeki başarılı şirketlere verdikleri bir ödül platformu olarak ön plana çıkmaktadır. Bu yıl, ödül teması “Sürdürülebilirlik” olarak belirlenmiştir. Ayrıca bu tema altında Türkiye’nin ihracat hedeflerine katkı sağlamak amacıyla sürdürülebilir iş uygulamalarını teşvik etmeye hedeflenmiştir.

IC İçtaş İnşaat Genel Müdür Yardımcısı İlker Öksüz, bir konuşma yapmıştır. Öksüz, “Bu ödül, sürdürülebilirlik alanında attığımız adımların ve sektördeki öncü rolümüzün bir tescili niteliğindedir. IC İçtaş olarak, sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de düşünerek hareket ediyoruz. Bu başarı, şirketin iç vizyonuna ve Türkiye’nin küresel arenada sürdürülebilir gelişimine önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu başarıda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma ve iş ortaklarıma teşekkür ediyorum.”

IC İçtaş İnşaat Sürdürülebilirlik Yaklaşımı

IC İçtaş İnşaat, sürdürülebilirlik ilkesini iş faaliyetlerinin merkezine yerleştirerek sektöründe lider bir rol oynamayı hedefliyor. Çevresel, sosyal ve yönetişimle ilgili küresel eğilimleri yakından takip edilmektedir. Ayrıca şirket genelinde sürdürülebilirliği başarıyla entegre etmektedir.

IC İçtaş İnşaat sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmaya yönelik önemli adımlar atmaktadır. Aynı zamanda dijital dönüşümü desteklemek amacıyla çeşitli projeler geliştiriyor. Ayrıca çalışanların kişisel, profesyonel gelişimine odaklanarak, insan kaynakları alanında sürdürülebilirliği teşvik etmektedir.

Toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden şirket, yeşil enerjiye yatırım yaparak çevresel etkileri azaltmaya katkı sağlamaktadır. Döngüsel ekonomi modelleri üzerinde çalışarak, kaynakları daha etkili bir şekilde kullanmayı amaçlıyor.

IC İçtaş İnşaat’ın bu çabaları, sadece kendi sektöründe değildir. Aynı zamanda sürdürülebilirlik alanında genel olarak öncü bir rol oynamaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…