Kategoriler
Emlak Haberleri

İhaleye sunulan arsa kriz yarattı

İhaleye çıkan arsa Yozgat Belediyesi ve belediye meclis üyesini karşı karşıya getirdi. Eski hastane arazisine yeşil alan yapmak isteyen Yozgat Belediyesi araziyi satın almak istemiş; ancak düzenlenen ihalede arsayı alan kişi, yeni bina inşa etmek isteyen meclis üyesi olmuştur.

İhaleye çıkarılan arsa AK Parti içinde ateşi fitilledi

Yozgat ilinde özel mülk olarak Halk Bankası’nın mülkiyetine geçen Şifa Hastanesinin binası ihale kapsamında satışa sunuldu. Yozgat Belediyesi tarafından yeşil alana dönüştürülmek istenen arsaya meclis üyesi sahip oldu. Sözcü gazetesi yazarlarından Saygı Öztürk’ün aktardığı bilgiler ışığında;

AK Partili Yozgat Belediyesi ve yine AK Partili Yozgat Belediye Meclis Üyesi Alparslan Akyüz ile ailesi ihaleye katıldı. İhalenin sonucunda arsayı kazanan taraf ise Alparslan Akyüz ve ailesi oldu.

Yozgat Belediye Başkanı AK Partili Celal Köse’nin tüm ricalarına rağmen ihaleye katıldığı öğrenilen Akyüz’ün arsaya sahip olması AK Parti içinde tepkilere yol açtı.

Disipline sevk edilecek

Alparslan Akyüz’ün, tüm ısrarlara rağmen yetkiye karşı çıkması il teşkilatı tarafından disipline sevk edilmesine neden oldu. AK Partili Celal Köse, arsa üzerinde Encümen üyeleriyle birlikte kalıcı bir eser bırakmak istediklerini aktardı. Ancak arsaya talip olan başka insanların olması bankanın açık arttırma düzenlemesine neden olmuştur.

Belediye meclisi ve Encümen üyeleriyle yaptıkları görüşmelerde, meclis üyesi Alparslan Akyüz arsayı satın almak istedi. Belediyeye rakip olarak öne çıkan meclis üyesi, 11 milyon 500 lira vererek arsayı satın aldı.

Meclis üyesinin ihaleye katılmasında hukuken bir sorun olmadığını belirten Köse, bu durumun vicdanen uygun olmadığını belirtiyor. Bu alanın şehir imar planları kapsamında yeşil alan olarak ayrıldığı bilinmektedir. Son olarak, arsanın yeşil alan olacağı konusunda net konuşan Celal Köse, burada oldukları müddetçe arsanın park olarak bilineceğini söylüyor.

CHP arsanın takipçisi oldu

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat Belediyesi’nin ihaleyi kazanamamasının düşündürücü olduğunu aktardı. Keven’e göre kamu arazisine dönüştürülebilecek bir arsa üzerinden rant elde edilebilir. Burada gerçekleştirilecek her türlü imar değişikliğini yakından takip edecek olan milletvekili, işlenecek her türlü suçun yargıya bizzat taşınacağının altını çizdi.