Kategoriler
Emlak Haberleri

İnşaat maliyetleri gelecek yıl için yeniden düzenlendi

İnşaat maliyetleri 2020 yılı itibariyle yeniden belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın araştırmaları sonucunda paylaşılan verilere göre, bina metrekare normal inşaat maliyetleri ve meskenler açısından değerler duyuruldu.

İnşaat maliyetleri açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aktarmış olduğu bilgiler ışığında yeni inşaat maliyetleri Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği’ni gazete aracılığıyla herkes okuyabilecek. Tebliğle emlak vergisine esas olmak suretiyle gelecek yıl uygulanması beklenen bina metrekare normal inşaat bedelleri açıklandı.

Mesken binalar lüks inşaatlar için metrekare normal inşaat bedellerini 1646,30 lira ila 3 bin 608,62 lira arasında asgari ve azami değer olarak kaydetti. Birinci sınıf inşaatlar için belirlenen metrekare normal inşaat bedelleri için ise 694,76 lira ila 2 bin 413,20 lira değer biçilmiştir. İkinci el sınıf inşaatlarda bu rakamlar 489,43 lira ila 163,98 lira, üçüncü sınıflarda ise 165,32 lira ila 1113,55 lira oldu. Son olarak, basit inşaatlar için belirlenen maliyet tutarı 78,66 lira ila 502,20 lira olarak görüldü.

Kategorinin dışındaki binalarda fiyat düzenlemesi

Tebliğ ile kullanım amacında farklılık görülen diğer binalarda metrekare normal maliyet bedellerinde yeniden düzenlemeye gidildi. Bunlar, fabrika ve imalathane, sosyal binalar, otel binaları, sinema tiyatro binaları, hastane-klinik binaları, yeraltı-müstakil-çok katlı garajlar olarak listede yer almıştır. Ayrıca yurt binaları, okul binaları, yüzme havuzu binaları, pazar ve fuar yapıları, soğuk hava depoları, kurutma yerleri, silolar, transformatör binalar ile ticarethane ve iş yerleri de belirtilen listeye dahil edilmiştir.

İnşaat sektörü hakkındaki haberlere göz atmak için tıklayınız.