Kategoriler
Emlak Konut Haberleri Güncel Kentsel Dönüşüm

İstanbul Güngören Tozkoparan 1. Etap konutları teslim edildi

İstanbul Güngören Tozkoparan’da, Emlak Konut eliyle 4 etapta, 110 bin metrekare büyüklüğündeki alanda 1399 konut ve 62 ticari üniteden oluşan, toplam 1461 bağımsız birim hayata geçirilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projede birinci etapta bulunan evleri sahiplerine teslim etti. Ayrıca 2. etap için de temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Kurum, “Birinci etapta, 141 konut, 3 işyerinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik. 55.000 metrekare alanda 270 konut, 10 işyeri ve sosyal donatılardan oluşan ikinci etabımızın temellerini atıyoruz. Tozkoparan, Güngören afetlere hazır olacak, geleceğe emin adımlarla yürüyecek” ifadelerini kullandı.

Kurum, bakanlık olarak bugüne kadar yerinde, gönüllü ve hızlı kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, ülke genelinde 3 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca “12 milyon vatandaşımızın hayatını güvence altına aldık. Şu anda ülkemizin dört bir yanındaki şantiyelerde 120 milyar lira yatırım bedeliyle, 350 bin kentsel dönüşüm ve sosyal konutumuzu hızla dönüştürüyoruz” dedi.
Bakan Kurum, İstanbul’da yürütülen diğer projeler hakkında da bilgi verdi. “2012’den bugüne geçen 10 yılda, İstanbul’da tam 600 bin konutumuzu yeniledik. İstanbul’da dönüşüme girmesi gereken toplam 900 bin sağlıksız konut var. Şu anda sahada toplam 140 bin yeni konutun dönüşümüne olanca hızımızla devam ediyoruz. 2035 yılına kadar İstanbul’da, güvensiz tek bir konut bırakmayacağız” diye konuştu.

18 ayda tamamlandı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, projede ilk etap teslimlerinin 18 ayda tamamlandığını belirtti. Ayrıca yeni etabın aynı hızla tamamlanacağını söyledi. Gedikli, Emlak Konut eliyle birçok il ve ilçede dönüşüm projeleri yürüttüklerini belirtti.“Bakanlığımız öncülüğünde Beykoz Tokatköy’de 823, Zeytinburnu’nda 300, Samsun’da 709 dönüşüm devam ediyor. Ayrıca Zonguldak’ta da 93 bağımsız bölümün dönüşüm faaliyetlerini yürütüyoruz. Ayrıca, ülkemizde tek seferde hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birisi olan Fikirtepe’nin tamamında çalışmalara başladık. Fikirtepe Projesi, 830 bin metrekare alan üzerinde kurulu, yaklaşık 11 bin bağımsız bölümden oluşmaktadır. Projede 18 etabın tamamının ihalelerini tamamlayarak inşaatlarına başladık” şeklinde konuştu.

Diğer kentsel dönüşüm haberleri için tıklayınız…