Kategoriler
Emlak Haberleri

İzmir’in Aliağa ilçesinde konut sayısı 15 ay içinde arttı

İzmir’in Aliağa ilçesinde konut sayısında artış yaşanıyor. 15 aylık zaman diliminde 3 bin 355 adet daha artış yaşayan konut stokları, geçen yılın mayıs ayının sonuna doğru 39 bin 687 rakamına erişmişti. Şimdilerde bu rakam yaşanan artışla birlikte 43 bin 42’ye ulaştı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde konut sayısı artış gösterdi

Aliağa ilçesinde 2019’un mayıs ayında toplamda 39 bin 687 adet konut bulunmaktaydı. Ancak yapılan araştırmaya göre yalnızca 15 ayda bu sayı 3 bin 355 daha artış kaydetti. Böylece toplam rakamın 43 bin 42’ye ulaştığı görülmüştür. 2020’nin Mart-Mayıs döneminde özellikle küresel salgının etkileri belli beşli tedbirleri de beraberinde getirmişti. Ancak Covid-19’a rağmen bu yılın ilk 7 yılında 45 inşaatta saha çalışmaları devam kararı aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzen Planı Raporu’nu yayımladı. Buna göre, 2025 yılına kadar geçen sürede kent genelindeki nüfusun 160 bine ulaşması bekleniyor. Bu da İzmir’in Aliağa ilçesindeki konut satışlarının artması anlamına gelmektedir.

Türkiye’nin sanayi kentinde konut sayısı yükseldi

İzmir’in Aliağa ilçesi Türkiye’nin sanayi kenti olarak ün yaptı. Aynı zamanda tarihi, doğası ve kültürel seviyesi ile bir başka olmayı başaran ilçe, son zamanlarda Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yoğun çalışmalarıyla öne çıkmayı başarıyor. Kente olan ilginin giderek büyüdüğü günlerde vatandaşlar yaşamlarını sürdürmek için yeni hedeflerine İzmir’in sanayi ilçesini ekledi. İnşaat imalatlarının zincire katıldığı görülürken, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün tespit ettiği değerlerde artış yaşandı.

Geçen yılın mayıs ayının son demlerinde konut sayısında 39 bin 687 olan rakam, şimdilerde 43 bin 42’ye tırmanmıştır. 15 ay gibi kısa bir sürede yaşanan bu değişimde 3 bin 355 adet konut inşaatının etkisi var. Çin Wuhan çıkışlı salgın hastalık sonrası birçok sektörün darbe yediği süreçte İzmir’deki konut inşaatları bu ilçede baş gösterdi. Pandemiye rağmen devam kararı alan firmalar, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ilk 7 ay için 78 yapının izin belgesini aldı. Böylece 348 konut, 26 ofis iş yeri ve 3 sanayi tesisinin iskân izni verilmiştir. 45 inşaatın imalata başladığı süreçte yılın aynı döneminde 150 imar durum belgesi, 140 imar hattı kod krokisi ve 80 su basmanı vizesinin düzenlendiği belirtildi.

Emlak Konut haberlerine göz atmak için tıklayınız.