Kategoriler
Emlak Haberleri

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi için ekim ayının toplantısı yapıldı

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ekim ayının ilk toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclisi’nde devam ettirilen görüşmeler için ana hizmet binasının seçildiği aktarıldı. Salgın hastalık kapsamında alınan tedbirler hizmet binasında öne alınırken, başkanlık süreci Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu tarafından yürütüldü.

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi’nde toplantı

Karabağlar Belediye Meclisi’nin hizmet binasında yapılan toplantıda başkanlıkta Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu vardı. CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ında katılımcılar arasında yer aldığı görülürken, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında önemli konuşmalar yapılmıştır. Toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın mahalleleri için onay beklendiği hatırlatılırken toplamda 110 hektarlık alanın imar plan revizyonu anlatıldı. 3D şeklinde yapılan sunumda birçok bölgenin yeniden düzenlendiği fark edildi.

Yeşillik Caddesi üzerinde oluşan trafik sorunlarını çözüme kavuşturmak için 30 metrelik bir alternatif yolun oluşturulduğu bu görsel sunumda, yeşil alan miktarının kişi başı 14 metrekareye çıkarıldığı bilgisi verilmiştir. İmar planı hakkında detay veren Muhittin Selvitopu, geçtiğimiz hafta planlar için Ankara’daki yetkililerle görüşme yaptıklarını söyledi. Daha önceleri mecliste kabul gören bu plan, üyelere 3 boyutlu bir şekilde aktarıldı. Bakanlığın değerlendirme yapmaya devam ettiği süreçte amaç Karabağlar’da yeni bir model oluşturmak. Selvitopu tarafından bu yeni modelin, Karabağlar’da dönüşüm için bekleyen 540 hektarlık alanda çözüm yaratabileceği fikri ele alındı.

Önlemlerde artış var

Karabağlar Belediye projelerini meclis üyelerine aktaran Başkan Selvitopu, koronavirüs (Covid-19) hasta sayısındaki belirli artış nedeniyle önlemleri artırdıklarını bildirdi. Alınan tedbirlerin hizmet binasında ve pazar yerleri gibi sıklıkla kullanılan toplu alanlarda olduğu görülürken, salgının sonucunda bu yılki Kavacık Üzüm Festivali iptal edilmiştir.

Kavacık için sözü ve bestesi için Karabağlar Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Murat Sincere teşekkürlerin iletildiği toplantıda, türküye çekilen klip ve sosyal medya izlenme oranlarına dikkat çekildi. Emeği geçen herkese teşekkür etmeyi unutmayan başkan, daha sonra belediyenin online hizmet konusuna dönüş yaptı.

E-ruhsat ve e-devlet üzerinden vergi işlemlerinin yapılabilmesi için hazırlıkların sürdürüldüğü bilgisine ulaşılırken, Karabağlar Gençlik Merkezi ihalesinin 8 Ekim’de gerçekleştirileceği hatırlatıldı.

İhale için son 5 gün!

Karabağlar Gençlik Merkezi ihalesinin 8 Ekim 2020’de gerçekleştirmesi beklenirken, eskimiş parkların yenileme işlemleri sürdürülüyor. Kibar Çok Amaçlı Tesis’in bu ay açılması durumunda, Nasrettin Hoca Çocuk Bilim Kültür Sanat Merkezi, Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi ve Mobilyacılar Çıraklık Eğitim Merkezi üzerindeki çalışmalarda hız kazanıldı.

Belediye Mülkiyeti altında bulunan 14 lojmandan 12’sinin yeni hak sahiplerini bulduğu süreçlerde, İller Bankası kesintileri unutulmadı. Kesilen payın 24 milyon liraya ulaştığını bildiren Belediye Başkanı Selvitopu, bu ay kesintinin 30 milyon lirayı bulacağını söyledi.