Kategoriler
Emlak Haberleri

Kent Konut için ilk çağrı basın toplantısında dile getirildi

Kent Konut için gecekondulara ev yapma çağrısında bulunuldu. Çayırova’da sık sık yaşanan sorunlarla ilgili düzenlenen basın toplantısında, Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Halis Koç, son derece önemli bir talebi dile getirdi. Kent Konut’un gecekondularda yaşam sürdüren vatandaşlara ev yapması gerektiğini dile getiren Koç, dile getirdiği sorunun biran evvel çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

Kent Konut vatandaşların yanında olacak mı?

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı ile birlikte, CHP Çayırova İlçe Örgütü 27 Ağustos Perşembe günü düzenlemiş oldukları basın toplantısında sorunları ele aldılar. İl binasında gerçekleştirilen toplantı için açıklamada bulunanlar; CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Mehmet Nazım Gençtürk, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek ve Çayırova Belediyesi CHP Meclis Üyesi Halis Koç oldu.

Açıklama esnasında Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Halis Koç’un sözleri oldukça dikkat çekicidir. Koç, iki dönem boyunca meclis üyesi olduğunu dile getirerek, en büyük sorunun hastane ve kentsel dönüşüm olduğunun altını çizdi. Geçtiğimiz yıl 2019’un sonuna dek 730 parsel sahibinin kentsel dönüşüm projesine dahil edilmediği, 40-45 kadar vatandaşın hâlâ gecekonduda yaşamak zorunda olduğunu dile getirmiştir.

2 yıldır değişmeyen sorun

Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Halis Koç, gecekonduda yaşamlarını idame ettiren vatandaşların yaşadığı zorlukların göz önünde bulundurulması gerektiğini söylüyor. Ancak en büyük sorunun yalnızca bu olmadığına dikkat çeken meclis üyesi, asıl olayın vatandaşlara haber verilmeden parsellerinin taşınması olduğunu belirtti. Taşınma sorunuyla yüzleşen vatandaşlar evlerinden olduğu gibi sokakta yaşama mahkûm ediliyor.

Büyükşehir meclisine taşınan konut sorununa çözüm yöntemi olarak TOKİ öne atıldı. Koç, en azından bu vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yardımcı olunabileceğini ifade etti. 2020 yılı itibariyle başlanan asfalt dökme çalışmaları, Kent Konut için devam etmelidir.

Son olarak; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çayırova Belediyesi ve Kent Konut aralarında bir anlaşmaya gitmeli ve gecekondudaki vatandaşların sorunu iş birliği içerisinde çözüme kavuşturulmalıdır.