Kategoriler
Emlak Haberleri

Kiracısı yüzünden hapse düşen yaşlı kadın adalet arıyor

Kiracısı yüzünden hapse düşen 79 yaşındaki ev sahibi adalet aramaya devam ediyor. Verilen bilgiye göre, Adana’da evini kiraya veren 79 yaşındaki Fikriye Tuna, evde oturum sağlayanların kaçak elektrik ve su kullandığından habersizdi. Yapılan kanunsuzluğun tespitinin ardından 20 bin TL fatura kesilince ev sahibi zor durumda kaldı. Ödenemeyen borcun ardından 10 ay hapis cezasına çarptırılan yaşlı kadın, kaldığı cezaevinden Covid-19 salgın hastalığı için izne ayrılınca yetkililere sesini duyurmak istedi.

Kiracısı ev sahibinin başını yaktı

Adana’nın Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi’ndeki 2 katlı gecekonduda yaşayan yaşlı kadın alt katını kiraya verdi. Su ve elektrik gibi önemli faturaların üzerine kayıtlı olması, kendi işlemediği bir suç nedeniyle hapse düşmesine neden oldu.

Fikriye Tuna’nın iddiasında ise, kendisinin de üst katında yaşadığı gecekondunun alt katından kira alma isteği başına dert açtı. Geçim sağlamak isteyen yaşlı kadın kiraya verdiği evin su ve elektrik faturasının isim sahibi olmaya devam etti. Her şeyden habersizce yaşamaya devam eden Tuna, görevliler tarafından kaçak elektrik kullanımına dair tespit yapılan eve 20 bin liralık ceza kesilmesinin ardından gerçeği öğrendi. Ancak yaşlılık maaşıyla geçim sağlayan 79 yaşındaki yaşlı kadının bu borcu ödeyememesi üzerine mahkeme 10 ay hapis cezasını uygun gördü.

İşlemediği suçun bedelini ödüyor

Yetkililer tarafından yapılan suç duyurusunun üzerine yaşadığı gecekondudan polis eşliğinde alınan Fikriye Tuna, Adana Adli Tıp Birimi’ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Burada mahkemeye çıkarılan yaşlı kadın, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. İnfaz sürecinin başlamasıyla birlikte Kürkçüler Adana Kapalı Cezaevi’nde kalmaya başlayan Tuna, aynı gün yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı nedeniyle cezaevinden izin aldı.

Yapılan kanunsuz uygulamanın kendisine ait olmadığını belirten yaşlı kadın, söz konusu olan cezayı ödeyemeyecek durumda olduğunu belirtti. Tuna sözlerine devam ederek; “Elektrik ve suyu kaçak olarak kullanmışlar. Ancak sayaçlar benim üzerine kayıtlı olduğu için borç bana aktarıldı. Kiracılarım gitti ve nerede yaşadıklarını bilmiyorum. Şikayet edebileceğim kimse yok. Kalp hastasıyım, ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

Gündem haberlerine göz atmak için tıklayınız.