Kategoriler
Emlak Haberleri

Kiralık Daireler Tükendi! Depremzedeler Edirne’yi Tercih Ediyor

Deprem riskinin az olduğu Edirne’ye göçün artmasıyla birlikte kiralık daireler kısa sürede tükenmiştir. Konut fiyatlarında da artışın yaşandığı kentte, emlakçılar genellikle İstanbul’dan olmak üzere gelen talepleri karşılamak için yoğun çaba sarf etmektedir. Kiralık daireler tükendi! Peki, bu taleplerin sebebi nedir?

Kiralık Daireler Tükendi!

Kahramanmaraş ve 10 ilde yaşanan depremden olumsuz etkilenen yaklaşık 10 bin depremzede, Edirne’de konaklamaya başladı. Depremzedelerin kiralık evlere talep göstermesiyle birlikte Edirne’de kiralık daireler neredeyse tükenmiş durumdadır. 2+1 ve 3+1 daire bulmak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Bu sebeple, emlakçılar gelen talepleri karşılamak için yoğun çaba sarf ediyor.

Edirne’ye gelen depremzede vatandaşlar kiralık konutlara talep gösterirken, İstanbul’da yaşayan vatandaşlar ise deprem endişesiyle Edirne’de zemini kayalık olan köylerden arsa ve ev arayışına girdi. Fay hattına uzaklığı ve deprem riskinin az olduğu ifade edilen Edirne’nin rakımı yüksek köylerine talep arttı. İstanbul’da yaşayan vatandaşlardan bazıları, Edirne’nin köylerinden müstakil ev ve arsa almayı tercih etti. Kimi vatandaşlar da aldıkları arsalarda prefabrik ev yapmayı planlıyor.

Emlakçılık yapan Mehmet Can Altuğ, depremzede vatandaşların kiralık konutlara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. 2+1 ve 3+1 dairelerin neredeyse yok denecek kadar az olduğunu belirten Altuğ, “Kiralık konut sayısı 3-4 adetten yukarı çıkmıyor ve yoğun talep olduğu için kısa sürede kiralanmaktadır. Gelen talepleri karşılayamıyoruz” açıklamasında bulunmuştur. İstanbul’da yaşayan vatandaşların Edirne’de kiralık konutlara değil, satılık arsa ve müstakil evlere yoğun talep gösterdiklerini anlatan Altuğ, “Köylerden müstakil ev, arsa almak istiyorlar. Bazıları da prefabrik ev yapıyor” ifadelerine yer verdi.

Sonuç olarak, deprem riskinin az olduğu Edirne, depremzedelerin yanı sıra İstanbul’da yaşayanların da ilgisini çekiyor. Zemini kayalık olan köylerinde satılık arsa ve müstakil evlerin talebi artarken, bazıları da prefabrik ev yapmaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…