Kategoriler
Ekonomi Gündem

Kızılbük GYO halka arz ediliyor! Halka arz ne zaman?

Sinpaş, gayrimenkul sektörüne 47 sene boyunca yaptığı yeniliklerle liderlik etmektedir. Şimdi de turizm ve devre mülk alanında çalışmalar yapmaya başlamıştır. Bu çalışmaları sürdürmek için Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’yi kurmuştur. Böylece Kızılbük GYO halka arz edilmiştir. Lider ve eş lider aracı kurumlarla birlikte 32 aracı kurumun bulunduğu bir konsorsiyum gerçekleştirilecektir. Bu konsorsiyum ile halka arzda ek satış dışında şirketin halka arz sonrası halka açıklık oranının yüzde 25 olması beklenmektedir.

Kızılbük GYO ile turizm sektörüne yenilikler katacağız

Kızılbük GYO A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik’n katılımıyla Kızılbük GYO Halka Arz Bilgilendirme Toplantısı düzenlenmiştir. Bu toplantı Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş., Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş.nin katılımıyla gerçekleşmiştir. Çelik, toplantıda Kızılbük GYO hakkında bilgiler vermiştir; “Sinpaş, 47 yıllık tecrübesi dolayısıyla gayrimenkul sektöründe saygınlığın ve güvenilirliğin sembolüdür. Bu deneyimi Kızılbük GYO ile turizm sektörüne yenilikler katarak büyüteceğiz. Böylece ülkemiz turizm sektörünün gelişmesine ve çeşitlendirilmesine katkıda bulunacağımız yeni bir döneme girmekteyiz. Turizm, otelcilik ve devre mülk alanında uzmanlaşmış şirketimizi halka arz ediyoruz. Bunun için çok heyecanlıyız. Kızılbük GYO halka arzının, Türkiye’de yıl içinde yapılacak büyük halka arzlarından biri olmasını temenni ediyoruz.” demiştir.

Gayrimenkuldeki uzmanlığımızı turizme taşıyoruz

Kızılbük GYO şirketinin tamamı Sinpaş’a bağlıdır.  Çelik, Kızılbük GYO’nun ortak satışı metoduyla yapılacak halka arzından sağlanan gelirin öncelikle Sinpaş’ın sermaye yapısını güçlendirmek amacıyla kullanılacağı belirtmiştir. Ayrıca Çelik; “Kızılbük GYO, yatırımcılarına yalnızca bir hisse sağlamamaktadır. Ayrıca Covid-19 sonrası önemi daha iyi anlaşılan İyi Yaşam konseptli, ömür boyu tatil fırsatı sağlamaktadır. Kızılbük GYO’nun ilk projesi, Marmaris’te bulunan Kızılbük Thermal Wellness Resort olmaktadır. Burası devre mülk üniteleri, alışveriş ve yaşam alanları, 5 yıldızlı otel, termal SPA, ticari alanlar ve diğer donatıları bünyesinde barındırmaktadır.

Bu özellikleriyle, kendi içinde bütün ihtiyaçların karşılanabileceği nitelikte tasarlanmış karma kullanımlı projedir. Kendine has koyları, termal suların ve kızıl kumların içinde yükselen, iç ve dış pazara yönelik, ölçütleri uluslararası standartlarla belirlenmiş çok dikkat ederek yaptığımız bir konsepti bulunmaktadır. Kızılbük GYO olarak orta ve uzun sürede Kızılbük proje konseptini zincirleştirmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte termal kaynakları ve sağlıkla öne çıkan Denizli, Bursa, Balıkesir, Bolu ve Afyon gibi hedef pazarlarımıza da götürmeyi planlamaktayız.” şeklinde konuşmuştur.

Çelik; Akıllı yatırım arayışında olanlara hitap ediyoruz

Çelik, Kızılbük GYO’nun bünyesinde bulunan büyüme potansiyelini dünyadan bilgiler sunarak göstermiştir. Ayrıca; “Devre mülk ve devre tatil küresel pazar büyüklüğünün 87 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. 2020 ve 2027 yılları arasında ortalama yüzde 3,5 oranında büyüme beklenmektedir. Türkiye’de devre mülk ve devre tatil sektörünün ekonomik büyüklüğünün tahmini 2,5 milyar dolarlık seviyede olduğu düşünülmektedir. Hal böyleyken küresel pazar seviyelerine ulaşmasındaki büyüme potansiyeli dikkate değer görükmektedir. Ayrıca Kızılbük GYO’nun Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi Türkiye’nin ilk ‘İyi Yaşam’ konseptli ömür boyu tatil projesidir. Sağlıklı yaşamı hayatının merkezi haline getiren, gezmeyi ve eğlenmeyi seven, spora ve aktif yaşama hem ilgi hem de ihtiyaç duyanlara hitap etmekteyiz. Bunun yanında akıllı yatırım arayışında olanlara hitap ediyoruz.” diyerek açıklamıştır.

Mahmut Sefa Çelik, Kızılbük GYO’nun ilk projesi olan Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin 2023 ilkbahar sezonunda turizm ve gayrimenkul dünyasına kazandıracaklarını belirtmiştir. Ayrıca projenin detaylarına da değinmiştir; “Kızılbük GYO ile uzun vadede dünyanın çeşitli bölgelerinde benzer konsepti uygulayarak yatırım yapmayı da değerlendirebileceklerini belirtti.” şeklinde konuşmuştur.

Yatırımcılarımızı düşünerek, birçok teşvik hazırladık

Çelik, Kızılbük GYO’yu tercih ederek yatırım yapanlar için alternatifli teşvikler de hazırladıklarını açıklamıştır. Ayrıca; “Yatırımcılarımız şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasından itibaren 180 gün süreyle hesaplarında tutmaları durumunda, 180 gün içerisinde gün sonunda hesaplarında bulunan en düşük şirket payı miktarından hesaplanmak üzere “yüzde 15 Bonus Pay” alma hakkı kazanacaklardır. Yine yatırımcılarımız aldıkları hisseleri 180 gün süre hesaplarında tutmaları durumunda Sinpaş GYO veya Kızılbük GYO tarafından geliştirilen projelerden konut veya devre mülk satın alımlarında kullanılmak üzere, toplam tutarın yüzde 20’si oranında indirim çeki almaya hak kazanabilirler. Veyahut aldıkları hisseleri 90 gün süre hesaplarında tutmaları durumunda Sinpaş Kızılbük Wellnes Thermal Resort projesi otel konaklamalarında kullanılmak üzere, toplam tutarın yüzde 40’ı oranında indirim çeki almaya hak kazanacaklar.” şeklinde konuşmuştur.

Kızılbük GYO – Kızılbük Thermal Wellness Resort Proje Bilgisi:

Kızılbük Thermal Wellness Resort, Türkiye’nin en önemli tatil destinasyonlarından biri olan Marmaris’in en seçkin bölgelerinden İçmeler-Kızılkum’da deniz ve ormanın kesiştiği özel bir koyda bulunmaktadır.
Tatil ihtiyacının yılın her anında karşılayabileceği proje, çevreye ve doğaya duyarlı olarak yükselmektedir. Tüketicinin ömür boyu tapularına sahip olacakları devre mülk olanakları sunulmuştur. Dilerlerse 5 yıldızlı resort otel konseptiyle karşılamalarına ilişkin tasarlanan karma bir yaşam alanı sunulmaktadır. Kriterleri uluslararası standartlarla belirlenen devre mülk projesi de olmaktadır. Bu sebeple kiralama, satma ve miras hakkı tanıyan devre mülk tapusuyla, yılın 365 günü tatil fırsatı sunmaktadır.

Proje toplam 1.667 adet bağımsız bölümden oluşturulacaktır. Bu projede 80.016 adet devre mülk bulunmaktadır. Ayrıca proje içinde ortalama 34.250 metrekare büyüklüğünde bir otel bulunmaktadır. Ortalama 9.870 metrekare büyüklüğünde Marina AVM bulunmaktadır. Convention Center bulunmaktadır. Açık ve kapalı alanları barındıran 1.200 metrekare ana restoran bulunmaktadır. 390 metrekare lobi teras alanı bulunmaktadır. 7.485 metrekare alana sahip termal wellness merkezi, spor alanları, ticari alanlar mevcuttur. Ayrıca bunlara ek olarak termal SPA, Aquapark ve ortak alanlardan oluşmaktadır.
Projenin konsepti, çeşitli alanların her yaştan aile bireylerinin tatil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri fırsatı tanıyan anlayışla tasarlanmıştır.
Diğer bütün gayrimenkul projelerinden farklı bir satış ağına sahip bir projedir. Bu doğrultuda yerinde ve az kadrolu bir satış organizasyonu yerine yaygın dağıtım kanalı yapılanmaktadır. Ayrıca geniş kadrolu bir satış organizasyonuyla yapılanmaktadır.
Projede Birinci Etapta bulunan devre mülklerin satışlarına başlanmıştır. Ayrıca ortalama 4.000 devre mülkün satış sözleşmeleri yapılmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…tıklayınız…