Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut arayışlarında öne çıkan il ve ilçeler belirlendi

Konut arayışlarında öne çıkan il ve ilçeler, Zingat.com tarafından aktarıldı. Paylaşılan verilerin ışığında, bu yılın ilk yarısı konutta rağbet yaşanan ilk bölgeler İstanbul ve Bodrum oldu.

Konut arayışlarında İstanbul ilk sırada yer aldı

Zingat.com’un paylaştığı verilere göre, platformu ziyaret eden kişiler ocak-haziran dönemleri arasında satılık konut aramalarını en fazla İstanbul için yapmıştır. İstanbul’dan sonra, İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa, Türkiye geneline göre aramalarda üst sıralara yükseldi. İstanbul’da ortalama 100 metrekarelik bir daire fiyatının ise 326 bin 538 ila 544 bin 230 TL arasında değiştiği açıklandı.

100 metrekarelik konut fiyatlarında ortalama metrekare bedeli İstanbul’da 4 bin 354 TL, İzmir’de 3 bin 474 TL, Ankara’da 2 bin 86 TL, Antalya’da 2 bin 640 TL ve Bursa’da 2 bin 306 TL oldu.

Ev sahibi hayali içinde olanların en fazla arama yaptığı yerler ise; Bodrum, Kuşadası, Çankaya, Pendik ve Didim olmuştur. Sahil şeridi ilçelerinin ön plana çıkmasındaki asıl neden pandemi sürecinde yaşanan sosyal izolasyon kuralları olabilir. Tüketici isteklerinin yeniden belirlendiği dönem içinde kişiler müstakil ev arayışlarını sürdürüyor.

100 metrekarelik konut fiyatlarında ortama metrekare bedeli Bodrum’da 6 bin 615 TL, Kuşadası’nda 2 bin 888 TL, Çankaya’da 2 bin 847 TL, Pendik’te 3 bin 256 TL ve Didim’de 2 bin 997 TL arasında değişim göstermektedir.

Satılık arsa arayışlarında İstanbul ve Çatalca ilk sırada yer aldı

Yılın ilk 6 aylık dönemi içerisinde en fazla satılık arsa aramasında 5 şehir öne çıkıyor. İstanbul’un listenin başında yer aldığı görülürken sıralamada yer alan diğer iller ise; İzmir, Antalya, Ankara ve Balıkesir olmuştur. 5 ilçe arasından Çatalca’nın öne çıktığı listede, Fethiye, Bodrum, Didim ve Şile listede yer edindi.

Kiralık konut aramalarında ise öne çıkan iller İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Muğla oldu. İlçelerden ilk 5’in İstanbul’da olduğu gözlemlenmiş ve bunlar sırasıyla; Beylikdüzü, Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar ve Çankaya olarak açıklanmıştır. Günlük kiralık aramalarında İzmir, Bursa, Ankara ve Antalya listedeki yerlerini korudu.