Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut projelerinin yeni adresi Gerede’de 300 konut inşa edilecek

Konut projelerinin yeniden raflardan indirildiği dönemde, AK Parti Bolu Milletvekili Geredeli Fehmi Küpçü, yurttaşlarına müjdeli haberi duyurdu. Gerede yer alan tabakhanelerin Deri Organize Sanayi’ye taşınması için harekete geçildiğini belirten Küpçü; boşaltılan 11.75 hektarlık alanın kentsel dönüşüm kapsamında konut inşaatına açık olacağını söyledi. Çalışmaların başlatılacağı önümüzdeki süreçte, 300 konutun inşasına başlanacak.

Konut projelerinin yeni adresi: Gerede

Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, yurttaşlarına seslenerek müjdeli haberi duyurdu. Gerede ilçesinde başlatılacak olan inşaat çalışmalarının devam ettiği dönem boyunca, cezaevinin önümüzdeki Kasım ayında açılması bekleniyor. Geçtiğimiz 2017 yılında 200 bin metrekarelik arsa üzerinde ilk çalışmaların başlatıldığı cezaevinin L tipi ve 1 açık cezaevi olmak üzere Avrupa standartlarında öne çıkacağı bilgisi paylaşıldı. 1700 mahkûma kapı açacak olan yeni cezaevinin 400’ açık, 1300’ü ise kapalı statüsünde yer almaktadır.

Personel sayısının 700 ila 1000 arasında tutulması beklenirken, 2020 yılının son aylarından itibaren hizmet hayatına başlaması bekleniyor. L tipi üzerinden tasarlanan cezaevinde aynı zamanda 1 açık cezaevi alanı bulunmakta. Tüm bu inşaatlar için toplam maliyetin 110 milyon TL olduğu belirtilmiştir.

12 fabrikada üretim başlatıldı

Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaatların devam ettiği belirtilirken, 12 fabrikanın süreç sonunda hizmete girdiği aktarıldı. Deri Organize Sanayi bölgesinin 1 milyon 360 bin metrekarelik alan üzerinde kurulduğu bilgisini veren Küpçü; alan üzerinde toplamda 128 adet sanayi parselinin bulunduğunu belirtti. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri altında harekete geçilen bölgede, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yüzde 50 oranlarında yatırımcılara parsel desteklerinde bulundu.

A, B, C diye sınıflandırılması yapılan alanların üzerinde kurulum gerçekleştirilecek. Ayrıca bu parsellerin toplam alanı 18000 metrekareye ulaşıyor. Üretime başlayan fabrika sayısının günümüzde 12’yi bulduğu, inşaat safhasındaki fabrikaların ise 37 adete yaklaştığı görülmekte. Yeni yatırım fabrikası haline dönüşen 10 fabrikanın da üretime geçmesi beklenecek.

Tabakhane bölgesine 300 konut geliyor

Deri Organize Sanayi bölgesinin taşınmasıyla birlikte yeniden düzenlemeye gidilen alan için, Tabakhanelilere konut sözü verildi. 11.75 hektarlık alan üzerinde yükselmesi beklenen konutlar için Küpçü şöyle söyledi;

“Gerede Deri Sanayisi yarım asırdan bu yana meslek halinde olan faaliyet türünde yer alıyor. Türkiye’nin yaklaşık olarak yüzde 30’una deri üretimi yapılmaktadır. Yaptığımız çalışmalar ve teknolojinin de vermiş olduğu kolaylık sayesinde Tabakhane için ayrılan bölüm şehir dışına taşınıyor. Organize Deri Sanayi olarak üretim hizmetinde bulunanların işlerine kaldığı yerden devam etmesi planlandı. Geride kalan Tabakhane kısmında ise yaklaşık bin 40 konutluk alan kentsel dönüşüm altına girdi. İlk etap için 300 konut inşaatı ile öne çıkacak olan alanın, yakın zamanda dönüşüm kapsamında yeniden yenilenmesi bekleniyor. Bu sayede konforlu bir bölge haline gelecek olan Tabakhane, vatandaşlara yeni bir yaşam alanı oluşturacak.”

Proje haberlerine göz atmak için tıklayınız.