Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Konut satışlarında yabancıya satış artış gösterdi

Konut satışında yabancıya online sistem üzerinden yapılan satışlar 100 milyon lirayı aştı. Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği Başkanı Faruk Akbal tarafından dile getirilen önemli bilgide, tutarın epey bir arttığı gözlenmekte. 

Yeni tip koronavirüs (covid-19) salgınına karşı dünya genelinde önlemler sürüyor. Türkiye’nin bu süreçte ön plana çıktığı ve güvenilirlik kazandığı bir dönem olarak yıldızının parladığı söylenebilir. Bu sürecin özellikle Türkiye adına olumlu gelişmelere gebe olduğu ve yaşanan uyum süreci karşısında kazanan ülkeler olmayı sürdürdüğü aktarıldı.

Dijitalleşmenin ilerlemesiyle birlikte yaşanan hastalık karşısında, adaptasyon sürecini başarıyla yöneten gayrimenkul firmaları satışlarını sürdürüyor. Özellikle sağlık sektörü anlamında ileri çıkan ve dünya basınının güven oyunu alan Türkiye için, dış ülkelerden yatırımlar sürüyor.

Konut satışlarında güven payı

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, AA muhabirine önemli demeçler verdi. Yapılan açıklama karşısında yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığının ön planda olduğu günler ele alınırken; salgın nedeniyle Türkiye’de yaşanan dijital çağın özellikle mart ayı itibariyle artış gösterdiğine dikkat çekildi.

Dijitalleşmenin son dönemlerde arttığı günlerde özellikle yabancıya online satışlar devam ediyor. GİGDER olarak bu süreci en iyi şekilde yöneten çalışanlar, seyahat engeline takılan yabancı yatırımcı için Facetime, Zoom, Skype ve WhatsAAp gibi online uygulamalar üzerinden görüşme sağladıkları aktarıldı. Online platformlar üzerinden gerçekleşen birebir görüşmelerde, özellikle ülkemiz sağlık hizmetleri karşısında kazandığı yüksek ivme ile ön plana çıkıyor. Böylece uluslararası talebin artış gösterdiği günlerin geldiğini ve talepler karşısında ön satış ve rezervasyon sürecine girdiklerini ifade etti.

Türkiye güven oyu kazandı

Mart itibariyle 120 gayrimenkul satış ve rezervasyon işlerini online platformlar üzerinden gerçekleştirdiklerini aktaran Akbal, bu süreçte kazanılan gelirin 100 milyon lirayı aştığını söyledi.

Elde edilen 100 milyon lira, konut satışında özellikle GİGDER bünyesi altında çalışanların titiz yönetimi ve benimsediği yenilikçi yaklaşımla mümkün oldu. Piyasaya gelen yeni bir renk olan GİGDER, değişen trendler karşısında Türkiye’nin sürece uyum sağlamasına katkıda bulunuyor. Mart ayı itibariyle yaşanan gayrimenkul trend değişikliklerinin bundan sonraki süreçte artış göstereceğinin altını çizen Akbal, pazarlama, satış ve yönetim süreçlerinde de büyük bir dönüşüm gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Proptech ile sanal ve arttırılmış gerçeklik sağlayan teknolojiden yarar sağlanacağı, CRM hizmetleri, dijital hedefli reklam ve ilan servisleri, kitle fonlama, blokchain ve danışman skorları gibi önemli atılımlar sektörü değiştirmeye devam ediyor. Sistem üzerinde gelişmeler sağlanabilmesi adına bazı düzenlemelere ihtiyaç duyduklarını aktaran Akbal, yabancılara konut satışlarında kolay işlem başlatılabilmesi adına yeni fonksiyonlara ihtiyaç duyduklarını hatırlattı.