Kategoriler
Gündem

Kredi kartı kullananlar dikkat

daha önce mail ve benzeri iletişim sistemleri ile yapılan bildirimler sona eriyor. Bankacılık sektöründe artık yeni bir döneme giriliyor. 1 Temmuz 2020 tarihinde bankacılık sektörü yeni bir uygulamaya başlayacak. Bu kapsamda kredi kartı kullananlar dikkat etmesi gereken bazı konular bulunuyor.

Bir çok büyük banka bu yeni uygulamaya başlamak için gün sayıyor. Bankalar bu konuda müşterilerini bilgilendirmek amacı ile mail ve mesaj göndermeye başladı bile. Bilindiği gibi hesap özeti,  ekstre ve dekont bilgileri ilgili müşteriye E-mail yolu ile veya SMS ile gönderiliyordu. Artık bu uygulamalar 1 Temmuz 2020 tarihi itibarı ile sona erecek.

Yeni bir dönem başlıyor

Bankacılık sektöründe artık yeni bir dönem başlayacak. Bir dönem mektup yolu ile gönderilen hesap özeti, hesap ekstresi, daha sonra E-mail veya SMS ile gönderilmeye başlanmıştı. Artık bunların hepsi sona erecek. Bankalar müşterilerin bilgi güvenliğini sağlanması için farklı bildirim yolunu deneyecekler. Bankacılık bilgilerinin, Gmail ve Hotmail gibi yabancı şirketlerin sağladığı mail hizmeti yerine, yerli sunuculara sahip uygulamalarla iletilerek güvenceye alınması planlanıyor.

Planlanan yeni duruma göre bankalar müşterilerine gönderilen çok önemli bilgilerin yer aldığı her türlü ekstre, dekont, hesap özeti gibi bilgileri E-mail hizmeti yerine mobil bankacılık ve internet bankacılığı ile gönderecek.

Güvenlik bankacılık sektörünün en önemli konulardan biri olmaya devam ediyor. Bu doğrultuda alınan yeni kararlar ile birlikte bilginin ilgilisine aktarılması daha da güven altına alınması planlanıyor.

Kredi kartı kullananlar dikkat 

Yeni başlanması gereken uygulama ile ilgili bazı bankaların müşterilerini bilgilendirdiğini belirmiştik. Bu doğrultuda bankaların bir kısmı müşterilerini bilgilendirmeye başladı.

Gönderilen bilgilendirme mesajlarında “Değerli Müşterimiz, 1 Temmuz 2020 itibari ile Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında hesap özeti / dekont / ekstre gönderimlerini etkileyen, işlem kolaylığının yanı sıra bilgi güvenliğinin öncelik kazandığı yeni bir yasal düzenleme hayata geçirilmektedir.

Kesintisiz bankacılık hizmet anlayışımız ile ilgili bu süreçte herhangi bir sorun olmaması için sizleri söz konusu değişiklik ile ilgili bilgilendirmek istiyoruz. 1 Temmuz 2020 itibari ile, kişisel verilerinizi içeren tüm bilgilendirmelerde güvenli iletişim kanalları üzerinden size ulaşmaya devam edeceğiz.

Bu doğrultuda hesap özeti ve ekstre / dekont bilgilerinize istediğiniz an İnternet Bankacılığı ile kolaylıkla ulaşabileceğinizi, 1 Temmuz 2020 tarihi itibarı ile bu bilgilerin SMS ve E-mail yolu ile gönderilmeyeceğini bildirmek isteriz.” denildi.