Kategoriler
Emlak Haberleri

Memur ve işçi kesimi konutta faizsiz sistemi tercih ediyor

Memur ve işçi kesiminden faizsiz sisteme karşı ilginin yükselerek devam ettiği bilgisini AA ile paylaşan YTS Derneği Kurucu Genel Başkanı ve Kolo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo; sistemde beklenen başarıyı yakaladıklarından söz ediyor. Yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Kolo, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nün önemini bizlere aktaran isim oldu.

Memur ve işçi faizsiz sisteme ilgi gösterdi

Yapı Tasarruf Sandıkları (YTS) Derneği’nin Kurucu ismi ve Genel Başkanı Serdar Kolo, Kolo Holding Yönetim Kurulu Başkanlığını devam ettiriyor. Günümüzde tasarrufa önem veren ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen başkan, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’ne özel açıklamalarda bulundu. AA muhabirine yapmış olduğu konuşmasında, “Ülkedeki tasarruf sisteminin kalıntıları Osmanlı’ya kadar dayanmaktadır” dedi.

Osmanlı Devleti tarafından kurulan Para Vakıfları ve Yardımlaşma Sandıkları’nın günümüz Yapı Tasarruf Sandığı sisteminin köklerini oluşturduğu bugünden itibaren daha iyi biliniyor. Kıtalar arasında finans edindirme sistemleri günümüz Amerika kıtasında ‘House Financing’, Avrupa kıtasında ise ‘Bausparkasse’ başlığı altında uygulanmaktadır. Köklerin bu denli güçlü olmasına karşılık Kolo, tasarrufun bir ülke bilincinde son derece önemli olduğu vurgusunu yaptı.

Kültürel anlamda tasarrufun önemsenmesi gerekliliği günümüzde uluslararası platformda devam ediyor. İnsanların sahip olduklarını tasarrufa dönüştürme isteklerinden söz eden öncü isim, temel ihtiyacın barınma olduğu konusunu dile getirdi. İnsanın ihtiyaçları bakımından ilk sırada gelen barınma ihtiyacı, bir bakıma tasarruf planlarının uygulamasında rol model olduğu gözlemlenebilmektedir. Kişiler konut satın alarak barınmada tasarruf sağlarken, ulaşımda bu yöntem araba ihtiyacına kayıyor. Ancak genel anlamda ilk tercinin konuttan yana ağırlık kazandığı bilinmektedir.

2022 yılında büyüme hedefleri genişletilecek

Holding bünyesinde büyüme hedeflerinin 2022 yılına aktarıldığını söyleyen Kolo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kolo, Finansevim’in üç yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. 2017’de başlatılan girişimin birçok insanı ev sahibi yaptığını söyleyen Kolo’dan hedeflerin büyüdüğü müjdesi verilmiştir. Daha çok insanın ihtiyacına çözüm geliştirilmesi yine holding bünyesinde öne çıkacak. 2021 yılının sonlarına doğru şube sayısını 100’e çıkarma isteklerinin bulunduğunu aktaran Kolo, ülke ekonomisinde pay yaratacakları konusuna vurgu yapıyor.

Faizsiz finansman desteklerinin vatandaşları ev sahibi yapmak ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak için başlatan holding yönetimi, Finansevim sistemini 2017 yılında kurduğunu açıkladı. 2020 yılının son hedeflerinde şube ve personel sayısını yükseltmek istediklerinden bahseden Kolo, planlamalar doğrultusunda büyümenin yüzde 200’e ulaşmasını beklediklerini söylüyor. Yıl sonunda ulaşılması beklenen rakamlar, 2022 yılında 160 şube ile yüzde 400’e ulaşacak. Aylık ciro artış oranında, sektörün ilk 4 büyük firmasından biri olma hedefleri şimdiden başarıldı. 2 yıl sonrasında artışa bağlı olarak ilk sırada gelen isim yine Kolo Holding olacak.

Tasarruf konusunda yeni bir bilinç yaratıldı

İnsanların genel anlamda tasarruf tercihleri, küçük birikimlerden geçiyor. Ancak zaman içinde tasarrufta belli bir oranı geçenler işi büyütme eğilimlerini sürdürmektedir. Serdar Kolo, konu hakkında bazı örnekler vererek okuyucuya net ifadeler vermek istiyor. Örneğin; birikim için ilk tasarruf yönteminin otomobilden başladığı, ardından zamanla büyüyen tasarruf hedeflerinin konut alımına kadar genişlediği görülüyor. Böylece kişi veya kişiler bütçelerini kontrol etmekle kalmayıp birde otomobil/ev sahibi oluyorlar.

Geçtiğimiz yıllar içerisine göz gezdirdiğimizde tasarruf konusunda Türk halkı istenen bilinci yakalamıştır. Hükümetin yaptığı atılımların tasarrufta başarılı yöntemlerin geliştirilmesindeki katkı yadsınamaz. Ekonomik şartlarda destek gören vatandaşlar rahatlıklarını tasarrufa yönelerek gösteriyor. Özellikle memur ve işçi kesiminin tasarruf yönteminde otomobil veya konut satın alma ilk sırada. Güçlü bir ekonominin izlerini taşıyan tasarruflar, ev hanımlarında da oldukça işe yarıyor.

YTS finans merkezi olma adına destek verecek

Sisteme olan yoğun ilgiye karşılık son zamanlarda firma sayısında artış yakalandı. Rağbet gören ortamın hem insanlar hem de firmalar adına daha profesyonel bir platforma taşınma isteği beliriyor. Bunun için harekete geçen Yapı Tasarruf Derneği, İstanbul Finans Merkezi Ataşehir’de kendini gösterdi. Avrupa ülkelerinde uygulanan Yapı Kooperatif’inin, Yapı Tasarruf Sandıkları ve bankalarının uygulamalarını Türkiye’de takip etmek ve dış ülkelerde sağlam iş birliklerine adım atmak için, İstanbul’da ilk vizyon hareketi başlatıldı. Bu amaç doğrultusunda destek vermeye devam edeceklerini açıklayan Kolo, bilinen tüm yöntemlerin unutulması konusunda hatırlatmada bulunuyor. Sistemin tüm Türkiye’deki uygulamaları aynı amaç altında birleştirmesi, kurum ve kuruluşların destekleriyle sağlanacak. ‘Evim’ uygulamaları ile Türkiye’nin yakından takip ettiği uygulamaların tamamı aynı platformda birleşiyor.

Kampanyalara göz atmak için tıklayınız.