Kategoriler
Emlak Haberleri

Nata Holding yatırımlarını konut projelerine çevirmeye karar verdi

NATA Holding son olarak İstanbul’un Sultangazi ilçesinde 8.nci alışveriş merkezini açtığını duyurdu. Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tanık konuya ilişkin açıklamada bulunarak, “Ekonomik zorlukların yaşandığı dönem itibariyle elimizi taşın altına koyduk.” dedi. Türkiye geneline yaptığı yatırımlarla öne çıkan holding adını alışveriş merkezleri ile dört bir yanda duyurmaya başladı. Tanık’ın yapmış olduğu açıklamada ise bu sözlerin kalıcı olduğu vurgulanıyor.

Nata Holding yatırımlarına son gazda devam edecek

Türkiye sınırlarına taşan yatırımlarıyla gündeme gelen Nata Holding özellikle Türkmenistan’daki projelerine ağırlık verdi. Ankara’dan tüm ülkeye ve ardından uluslararası piyasaya taşınan holding dünyada 250 müteahhit arasına girmeyi başardı. Pandemi dönemi boyunca dünya genelinin olumsuz süreçten geçtiği ve Türkiye’de durumun döviz baskısına dönüştüğü görülüyor. Bu nedenle alınan yeni kararlarda projeler ülke içinde genişletilecek. Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tanık, ekonomide zor dönemlerin dünyanın birçok yerinde devam ettiğinden bahsediyor. Zorlu günlere karşı elini taşın altına koyan holding yönetimi yatırımlarına ara vermeyecek. Bu açıdan Tanık, “İstihdamın kısıtlandığı ortamda geri adımın atılmaması için konut ve AVM projelerine yoğunlaştık.” dedi.

10 bin kişiye iş fırsatı

Bünyesinde açtığı alışveriş merkezleriyle piyasada önemli bir konuma ulaşan Nata Holding’in serüveni Ankara başladı. Hızla Türkiye genelini etkisi altına alan hedefler bu yıl İstanbul’un Sultangazi ilçesinde sekizinci alışveriş merkezinin açılmasına neden oldu. 2020 yılında yatırım değerinin toplamda 250 milyar doları bulduğunu belirten Yusuf Tanık, yıl içerisinde inşaatların 1 milyon metrekareye çıktığından söz ediyor. Zorlu bir süreçten geçmemize rağmen üretimde yer alma kararı daha fazla çaba gösterilmesini sağlayacaktır. Birlik içinde olunması gerekliliğinin hissedildiği pandemi sürecinde istihdamın kapısı yeniden aralanacak. Firma bünyesinde geçtiğimiz 2018-2019 yılları arasında bin kişiye doğrudan istihdam sağlanmış, 8 bin kişi ise bu fırsattan yarar sağlamıştı. Bu yıl istihdam rakamında hedeflenen sayı 10 bini bulurken, iş birliği fikri sayının artmasında rol oynayabilir.

Sermaye tamamen yerli

Alışveriş merkezlerini Eskişehir, Yalova ve Silivri’de açan NATA, toplam sayısını 8 adete yükseltti. Adana, Ankara ve İzmir’de yeni yatırım planları içerisine giren holding, 9 Ekim 2020 tarihinde İstanbul Sultangazi’de Vega İstanbul’un açılışını yaptı. Pazar payında yükselmek istediklerini bildiren Yönetim Kurulu Üyesi Tanık, sermayede yüzde 100 pay ile yerli kullanıldığını ifade etti. Bu sayede en büyük AVM zincirini oluşturmayı başaran NATA, 5 yıl içerisinde yatırım hedeflerini 500 milyon dolara taşıdı. Ancak yakın zamanda farklı alanlara geçiş yapma kararı özellikle madencilik alanında boy gösterecek.

700 konutluk proje

Anadolu Efes’in Bahçelievler konumlu fabrika arazisini satın alan NATA, toplamda 120 bin metrekare olduğu bilinen arazi için 270 milyon lirayı gözden çıkardı. Yetkililerce yapılan duyuruda konumu bakımından konuta uyum sağlayan arazide 700 konutluk projeye imza atılacak. Bölgedeki fabrikanın yıkımı için harekete geçtiklerini söyleyen Tanık, cadde mağazaları olan bir proje için ilk adımların atıldığını açıkladı. Projede koru alanlarının 42 bin metrekareye yükselmesi beklenirken, satış tarihi yıl sonunu bulacak.

Projelere göz atmak için tıklayınız.