Kategoriler
Emlak Haberleri

Nevşehir’de kira fiyatları el yakıyor!

Nevşehir’de kira fiyatları el yakmaya devam ediyor. Pandemi sonrası kamu bankalarınca başlatılan tarihi indirim kampanyaları tüm Türkiye genelindeki fırsatçıları su yüzüne çıkardı. Düşük faiz oranlarını fırsat bilen mal sahipleri hem satış bedelini hem de kira bedelini yükseltti. Nevşehirli vatandaşların canından bezdiği süreçte, ev ve iş yerlerindeki kira artışları sürüyor.

Nevşehir’de vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi

Nevşehir ilinde gerçekleştirilen konut projeleri, kent merkezinde yeni yapıların yükselmesine neden oldu. Yeni yapılarla birlikte yeni mahallelerinde kurulduğu gözlemlenirken, konut taleplerinde yaşanan artış az miktardaki konut sıkıntısını çözmedi. Vatandaşların hâlâ kent merkezinde kendine uygun bir ev bulamadığı dönemde ev ve iş yerlerinde fiyat artışı tavan rakamlara ulaştı.

Kira bedellerinin yükselmesiyle birlikte vatandaşın kara kara düşündüğü günlere giriş yapılmıştır. Vatandaş, ev kiralarından şikayet ederken bir yandan da çözüm önerisi talebinde bulunuyor. Nevşehir’de son yıllarda artış gösteren konut projeleri tüm bu yüksek bedellerin önüne geçemedi. Böylece kiralık konutlarda yaşanan fiyat sıkıntısı devam ediyor.

Kimse durumdan memnun değil

Konut kiralarında en düşük bedelin 750 TL’den başladığı ve bu rakamın bin 500 ila 2 bin TL’ye çıktığı görülmüştür. Yaşanan artışın özellikle pandemi sonrası arttığı görülürken, sosyal medya üzerinden verilen ilanların genellikle bu rakamlarda seyrettiği fark edildi. Vatandaşın yaşanan zamlarla birlikte durumdan şikayetçi olduğu ancak herhangi bir çözüm yolunu bulamadığı aktarılmıştır.

Kira artışlarının tavan rakamlara değindiği süreçte, bu durum özellikle evi olmayan asgari ücretliyi derinden etkilemiştir. Aynı zamanda öğrencilerinde kira ödemelerinde sıkıntı yaşadığı bilinirken, neredeyse tüm vatandaşlar yaşanan artışı insanlık dışı olarak niteliyor.

Tüm bu konut fiyat artışlarının ardından Nevşehir’de dükkân kiralarında da son dönemde yükselmeler görüldü. En düşük kira bedelinin bin TL’den başladığı il üzerinde, esnaf ne yapacağını bilemez bir halde gün sayıyor.

Ev sahipleri fiyatları arttırmaktan çekinmiyor

Mağdur vatandaşlardan birisi konuyla ilgili açıklama da bulunmuş ve son günlerde yaşanan artışların ev sahiplerinden kaynaklandığını aktarmıştır. Uygun bir kira üzerinden yeni bir yaşam alanı arayan vatandaş, telefonla ev sahiplerine fiyatları bilerek sorduklarını belirtiyor. Telefonda verilen rakamın bin 100 TL olduğunu aktaran vatandaş, eve bakmaya gittiklerinde bu rakamın birden bin 300 TL’ye yükseltildiğini söyledi. Aynı zamanda ev sahiplerinin iş başvurusu gibi CV istediği süreçte kendisine uygun bir ev bulamayacağından korkan vatandaş; “Kiracıların hali ne olacak?” diye soruyor.