Kategoriler
Gündem

Ordu Kabataş Elbeyi mahallesi karantina altına alındı

Çin’in Wuhan şehrinde başlayıp daha sonra hızla tüm dünyaya yayılan korona virüs ile ilgili Türkiye’de de tedbirler hızla alınmaya devam ediyor. Son olarak Ordu ili, Kabataş ilçesine bağlı Elbeyi Mahallesi’de virüse rastlandı. Bunun üzerine söz konusu mahallenin bir bölümü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Anadolu haber ajansının haberine göre konu ile ilgili Ordu Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs salgınının bir an önce engellenmesi ve vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması tedbirleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun yeni tedbirler aldığı belirtildi.

Kabataş ilçesi, Elbeyi Mahallesi, Kazancılı Küme Evleri mevkisinde, farklı nedenlerle diğer illerden gelişin çoğalması ile birlikte virüs tespit edildi. Yapılan testler sonucunda koronavirüs vakaları tespit edildi. Olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında kişilerin yer aldığı öğrenildi. Bu neden ile bu yerleşim yerinde salgının kontrol altına alınması amacı ile bugünden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina kararı alındı. Açıklamada, Kazancılı Küme Evleri mevkisinin giriş ve çıkışlara kapatıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca karantina kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağı da vatandaşlara duyuruldu.