Kategoriler
Proje Haberleri

Ordu’da yapılması beklenen şehir hastanesi için tarihler belirlendi

Ordu’da yapılmasına karar verilen şehir hastanesinin temeli için tarih belirlendi. AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, vatandaşların sağlık hizmetinde kazanmaları adına kente yapılması beklenen hastane hakkında duyuruda bulundu. Buna göre, hastane için ekim ayının ilk haftasında ihale düzenlenecek, temeli ise kasım ayında atılacaktır.

Ordu’da şehir hastanesi için yeni hedefler

Proje için düzenlenmesi beklenen ihalenin geçen hafta ertelendiği Ordu Şehir Hastanesi için yeni tarihler duyuruldu. AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu tarafından yapılan açıklamada, ekim ayının ilk haftası için ihale tarihi belirlenmiştir. Yüklenici firmanın belirlendiği ihalenin sonunda hastanenin temeli kasım ayında atılacak. Gündoğdu, Ordu’da sağlık hizmetlerinin daha üst seviyelere yükseleceği ve hemşerilerin taleplerinin daha iyi cevaplar bulabileceğinden bahsediyor. Hastanenin 274 bin metrekarelik alanda, 900 yatak kapasitesine sahip olması beklenmektedir. Ayrıca son teknolojik ürünlerin kullanılacağı hastanenin otel konforuna erişeceği kesinleşti.

Rezerv konutların yapımına devam ediliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu’da dere güzergahında yükselen yapılara ilişkin rezerv konutlarını yaptıklarını belirtti. Sürekli iklim değişikliği yaşanan bölge üzerinde yaşanacak felaketleri önlemek için harekete geçen Kurum, eylem planlarını her geçen gün genişletmektedir.

Geçtiğimiz 22 Ağustos 2020 tarihinde Giresun’da meydana gelen sel felaketi sonrası bölgeye ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum; iklim değişikliğinin oluşturmuş olduğu etkilerin olumsuz sonuçlara yer açtığını belirtti. Ordu, Rize ve Trabzon’da dere yatağının güzergahında bulunan konutlar hakkında konuşan Bakan: “Tüm Karadeniz’i kapsayan çalışmalara devam ediyoruz. İklim değişikliğinin etkileri giderek artıyor. Bunun etkilerini azaltmak için eylem planlarımızla çalışmalarımızı yapacağız. Üzerimize düşen her türlü sorumluluğu hızlı bir şekilde yerine getireceğiz.” dedi. Rize, Trabzon ve Ordu’da dere yatağının üzerindeki yapıların gelecek dönemde sorun yaratmaması adına rezerv konutları inşa ediliyor. Böylece taşınma süreçleri güvenli bir şekilde tamamlanırken, riskli yapıların bölge üzerinden kaldırıldığı görülebilir.

Doğal afetle yaşamayı öğrenmeliyiz

Kurum, yaşanan sel felaketinin ardından Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu hatırlattı. Aynı şekilde Karadeniz’de çok fazla sel ve heyelan riskinin olduğu hatırlatılıyor. Deprem, sel ve heyelan gibi doğal afetlerle yaşamayı öğrenme zorunluluğu içerisinde bulunduğumuzu ifade eden Kurum, deprem riski altındaki binaların kentsel dönüşüm kapsamında yenilendiğini söyledi.

Risk altındaki binalar için vatandaşların ilgili belediyelere müracaatta bulunmaları isteniyor. Bu şekilde vatandaşların daha sağlıklı binalara kavuşturulacağı, afetlere karşı hayatlarını riske atmayacağı bildirildi.

Projelere göz atmak için tıklayınız.