Kategoriler
Emlak Haberleri

Orman Yangınları, Konut Sigortasında Talep Sıçramasına Sebep Oldu!

Son yıllarda artan iklim değişikliği etkileri, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde özellikle Ege ve Akdeniz kıyıları başta olmak üzere orman yangınlarının sıkça meydana gelmesine neden oluyor. Bu durum, hem bölgede yaşayan insanları hem de yazlık sahiplerini endişelendirirken, konut sigortası talebinin de önemli ölçüde artmasına neden olmuştur. Falcons Sigorta’nın Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Onuş’a göre, doğru bilgi ve değerlendirmelerle yapılan sigortalar, ciddi mağduriyetleri önleyebilir ve güvenliği sağlayabilir. Peki, bu değişiklik neden oldu ve hangi noktalara dikkat edilmeli?

Orman Yangınlarının Artan Etkisi

Ülkemizin özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde meydana gelen orman yangınları, iklim değişikliğinin bir sonucu olarak aşırı sıcaklardan kaynaklanıyor. Bu yangınlar, bölge sakinleri ve yazlık sahipleri için büyük bir tedirginlik kaynağı haline geldi.

Konut Sigortasındaki Talep Artışı

Falcons Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Onuş, son dönemlerde konut sigortalarında %40’a varan talep artışlarından bahsediyor. Onuş’a göre, önceden “bir şey olmaz” düşüncesiyle ihmal edilen sigortalar, artık ev sahipleri tarafından çok daha ciddiye alınıyor.

Sigortada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Onuş, yazlık evlerde özellikle dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylara vurgu yapıyor. 90 günden fazla boş kalan yazlık evlerin sigorta primleri, diğer konutlara göre daha yüksek olabiliyor. Ayrıca, doğru bilgilendirme olmazsa, tazminat ödemelerinde eksiklikler yaşanabileceğini belirtiyor.

Sigorta Danışmanlığı ve Öneriler

Sigorta şirketlerinin sadece poliçe sağlama görevleri yok. Vedat Onuş’a göre, aynı zamanda danışmanlık hizmeti de sunmaları gerekiyor. Özellikle uygun maliyetli olması adına bazı teminatları çıkarmak yerine, tüm riskleri kapsayacak şekilde sigortanın yapılması gerektiğini ifade ediyor.

Orman yangınları, konut sigortasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Hem doğal afetlere karşı koruma, hem de doğru bir sigorta poliçesi ile mağduriyetlerin önüne geçmek, günümüzde daha önemli hale geldi.