Kategoriler
Emlak Haberleri

Peker GYO yatırımda yeni hedef rotasını Almanya’da oluşturdu

Peker GYO, Almanya’da taşınmaz sınırlarını genişletiyor. Piyasada başarılarıyla konuşulan şirket, şimdilerde gözünü Almanya’nın Vestfalya bölgesine dikti. Bu eyalette yer alan 417 bin metrekarelik taşınmazı satın aldığı konuşulan GYO için ilk açıklama Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker’den gelmiştir.

Peker GYO yurt dışına açılan isimlerden oldu

Piyasada güçlü konumuyla dikkat çeken bir diğer isim Peker GYO olmuştur. Gayrimenkulde Türkiye sınırlarını aşan şirket, Almanya’nın Vestfalya eyaletinden 417 bin metrekarelik bir taşınmaz satın aldı. Ödemeyi 500 bin Euro üzerinden yaptığı konuşulan GYO için açıklama yapan kişi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker olmuştur. İmzasını son olarak Nef 22 Ataköy projesine atan Peker GYO, Sultan Makamı Çengelköy, Anthill Residence projelerinde de istenen başarıyı sağladı. Yönünü Almanya’ya çevirmeye kararlı olan sektör öncüsü, yoğun araştırmalarının sonucunda 417 bin metrekarelik taşınmaz için 500 bin Euro’yu gözden çıkarmıştır. Vesfalya eyaletinde satın alınan taşınmazın 3 daire ve 1 ticari alandan oluştuğu bilgisini veren Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker; 2020 yılı itibariyle son 9 aylık süreçte 93,6 milyon TL’lik kâr elde etmeyi başardıklarından söz etti.

Şirket kâr oranlarını artırıyor

Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, şirket bünyesinde gerçekleştirmiş oldukları projelerle birlikte bu yılın 9 aylık sürecinde kazançlarının katlandığını belirtti. 93,6 milyon TL’lik kâr payı bulunan şirket, pandemiyi en doğru şekilde yönetmeyi başaran büyüklerin arasına girmiştir. Olumsuzluğa rağmen dönemi verimli ve doğru risk yönetimi altında geçirmeyi planlayan Peker GYO, 2021 içinde rotasını oluşturdu. Hedefleri sıraya koyduklarından bahseden Hasan Peker, gelecek yılın şirket bünyesinde çok daha başka geçeceğinden bahsediyor. Türk gayrimenkulünde bayrağın yurtdışına taşınması amacıyla çalışmaları başlattıklarını aktaran başkan, bayrağı dalgalandırmaktan şeref duyduklarını açıkladı. Şimdilerde yeni projeler üzerinde çalışmalar yürüten şirket, projeleri Almanya, İngiltere ve Hollanda pazarına çıkarmayı hedef haline getirdi. Çabaların bu doğrultuda hassas bir şekilde devam ettirildiği yıl boyunca hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarında kazanım Türk gayrimenkulüne sağlanacaktır. Dünya başkenti olarak bilinen İstanbul’un güzelliğine güzellik katması beklenen eserleri hayata geçirme fikrini ortaya koyan şirketlerden yalnızca birisi olan GYO, çabalarını aralıksız sürdürme çabasına girdi.