Kategoriler
Emlak Haberleri Şirket Haberleri

Rönesans Gayrimenkul halka arz ne zaman?

Rönesans Gayrimenkul halka arz ne zaman olduğu merak edilmektedir. Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazında en büyük alışveriş merkezi (AVM) yatırımcısıdır. Bu kapsamda şirketin halka arz sürecine başlanmaktadır. Portföyünde Optimum, Hilltown ve Piazza gibi tanınmış markaların bulunduğu Rönesans Gayrimenkul, Türkiye’nin 7 farklı şehrinde faaliyet göstermektedir.

Halka Arz Detayları ve Pay Dağılımı

Halka arz Ak Yatırım ve Deniz Yatırım liderliğinde gerçekleştirilecektir. Ayrıca şirketin nominal değeri 33.357.450 TL’dir. Ve bu paylar yatırımcılara sunulacaktır. Pay başına 135 lira değerinde olan toplam payların yüzde 80’i yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilmiştir. Yüzde 20’si ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmiştir. Toplamda 4,5 milyar TL büyüklüğündeki halka arzın gerçekleşmesiyle, Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın halka açıklık oranı yüzde 10,08’e ulaşacaktır.

İş Planları ve Gelecek Projeler

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, halka arz süreciyle birlikte mevcut projelerini güçlendirme ve yeni fırsatlara odaklanma hedefinde. Portföyünde bulunan 12 AVM’nin yanı sıra İstanbul Maltepe Park AVM ve Ofis’in yanında yer alan arsada yeni bir projeyi hayata geçirme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, Ataşehir, Ümraniye ve Antalya’da yeni projeler üzerinde çalışıyor ve portföyünü genişletme yolunda adımlar atıyor.

Operasyonel Performans ve Finansal Veriler

Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın 2023 yılında elde ettiği başarılı performans, sektördeki lider konumunu güçlendiriyor. Ayrıca şirketin düzeltilmiş kira gelirleri, enflasyonla birlikte yüzde 51 artmıştır. Böylece 5.7 milyar TL’ye ulaşmıştır. Aynı dönemde düzeltilmiş FAVÖK ise yüzde 42 artmıştır. Ve böylece 3.7 milyar TL seviyesine yükselmiştir. Bu başarı, şirketin gelirlerini artırma ve maliyetleri kontrol altında tutma stratejisinin bir sonucu olarak öne çıkmaktadır.

Sürdürülebilirlik ve Çevreye Duyarlılık

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, sürdürülebilirlik ilkesini iş operasyonlarının merkezine koymaktadır. Böylece çevreye duyarlı projeler geliştirmektedir. Ayrıca AVM’lerinde karbon azaltımı çalışmalarıyla emisyonları yüzde 40’a varan oranlarda azaltmıştır.

Şirket, portföyündeki varlıkların yüzde 90’ının uluslararası sertifikalara sahip olduğunu belirtmektedir. Ayrıca, yeşil enerji kullanımını artırmak amacıyla lisansız rüzgar enerjisi yatırımlarıyla çevresel etkisini azaltmayı hedefliyor.

Rönesans Gayrimenkul halka arz ne zaman?

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.,  halka arz sürecine başlamaktadır.  Bu kapsamda 17, 18 ve 19 Nisan tarihlerinde talep toplamaya başlayacaktır.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Türkiye’nin en büyük AVM yatırımcısı ve işletmecilerindendir. Ayrıca halka arz süreciyle yatırımcılara güvenilir bir fırsat sunmaktadır. Sektördeki deneyimi, başarılı iş stratejileri ve sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımıyla dikkat çekmektedir. Ayrıca şirket, gelecekte de büyümeye ve değer yaratmaya devam etmeyi hedeflemektedir.

Rönesans gayrimenkul halka arz kaç lot verir?

Halka arzda bireysel yatırımcılara verilecek lot sayısı, talep eden kişi sayısına göre değişmektedir.

Eşit Dağıtım Yöntemi: Halka arz edilen toplam 33.357.450 lot hissenin tamamı, bireysel yatırımcılara eşit şekilde dağıtılacaktır.

Talep Oranı: Kaç lot hisse alacağınızı, sisteme giren toplam talep ve sizin talep ettiğiniz lot sayısına göre belirleyebilirsiniz.

Örnek verecek olursa;

2 milyon kişi talep ederse, her yatırımcıya 14 lot hisse düşecektir. Ayrıca 3,5 milyon kişi talep ederse, her yatırımcıya 9 lot hisse düşecektir.
Halka arz 17-19 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olup, hisse başına fiyat 135 TL olarak belirlenmiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Emlak haberler için tıklayınız…