Kategoriler
Emlak Haberleri

Selin vurduğu Giresun’da 369 konut teslim edildi

Giresun, Türkiye’de yaşanan tarihi sel felaketlerinin ardından afet konutları inşa etmek için birçok proje başlattı. Bakan Murat Kurum, bölgedeki çalışmaları yakından takip ederek yaraların sarılması için mücadele etti. Giresun’da gerçekleştirilen inşaat faaliyetleri arasında kentsel dönüşüm, sosyal konut, millet bahçesi projeleri ve afet konutları yer alıyor. Bu projeler sayesinde Giresun, yeniden ayağa kalkmaya devam ediyor. Bu makalede, Giresun’da sel felaketi sonrası yapılan afet konutları ve bölgede devam eden diğer inşaat projeleri hakkında bilgi verilecektir.

369 konut, 122 adet ticari ünite, 24 köy evi inşaatı tamamlandı

22 Ağustos 2020’de Giresun, tarihi bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Bakan Murat Kurum, felaketin ardından bölgedeki çalışmaları koordine etti. Dereli, Tirebolu ve Doğankent ilçeleri de dahil olmak üzere toplam 635 adet bağımsız birimin tahliye, yıkım, kira ve taşınma işlemleri, kamulaştırma ve yapım faaliyetleri gerçekleştirildi. Dereli ve Kuşluhan Mahalleri’nde 71 konut ve 82 ticari ünite, Dereli ilçesi Sütlüce Mahallesi’nde 142 konut, Doğankent ilçesi merkez mahallesi rezerv yapı alanında 156 konut ve 40 ticari bağımsız birim, Giresun Merkez, Dereli, Doğankent, Tirebolu ilçeleri ve köylerinde 24 köy evi olmak üzere toplam 369 konut, 122 adet ticari ünite ve 24 köy evinin inşaatı tamamlandı. Bu konutlar hak sahiplerine teslim edildi.

Diğer inşaat projeleri

Giresun, sel felaketinin ardından sadece afet konutları inşa etmekle kalmadı, aynı zamanda kentsel dönüşüm, sosyal konut ve millet bahçesi projelerine de başladı. Çaldağ Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında 24 adet konut ve 19 adet iş yerinin yapımı tamamlandı. Espiye ilçesindeki rezerv yapı alanında 71 adet konut inşaatının yapımına da devam ediliyor.

Bakanlık tarafından hayata geçirilen “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında Giresun’da bin 550 konut, 2 bin konut amaçlı alt yapılı arsa vatandaşlara sunulacak. Giresun’da, 80 bin metrekarelik bir alanda yer alan Millet Bahçesi projesi hayata geçirildi. Bu proje, hem turizme hem de bölgedeki insanların sosyal hayatına katkıda bulunacak. Millet Bahçesi içinde yürüyüş alanları, spor alanları, piknik alanları ve çocuk oyun alanları yer alacak.

Toplamda kaç konut yapıldı?

Giresun’da TOKİ tarafından hayata geçirilen 24 projenin tamamında, toplam 3 bin 764 konut, sosyal donatılarıyla birlikte tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Ayrıca 690 konut ve 19 dükkanın yapımına da sosyal donatılarla beraber devam ediliyor.

Giresun, tarihi bir sel felaketi yaşadıktan sonra hızlı bir şekilde toparlandı ve yeniden ayağa kalktı. Afet konutları, kentsel dönüşüm projeleri, sosyal konutlar ve millet bahçesi projeleriyle bölgeye yeni bir görünüm kazandırıldı. Bu projeler sayesinde Giresun, hem turizm açısından hem de yerel halkın yaşam kalitesi açısından büyük bir gelişim gösterdi.

Sıkça Sorulan Sorular

  1. Giresun’da kaç konut yapıldı?
  • Giresun’da toplam 3 bin 764 konut yapıldı.
  1. Giresun’daki afet konutları hangi ilçelerde yer alıyor?
  • Dereli, Tirebolu ve Doğankent ilçeleri başta olmak üzere, birçok ilçede afet konutları yapıldı.
  1. Giresun’da hangi kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirildi?
  • Çaldağ Mahallesi’nde 24 adet konut ve 19 adet iş yerinin yapımı tamamlandı. Espiye ilçesindeki rezerv yapı alanında 71 adet konut inşaatı yapılıyor.
  1. Giresun’da hangi sosyal konut projeleri hayata geçirildi?
  • Bakanlık tarafından hayata geçirilen “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında Giresun’da bin 550 konut, 2 bin konut amaçlı alt yapılı arsa vatandaşlara sunulacak.
  1. Giresun’daki Millet Bahçesi projesinde neler yer alacak?
  • Millet Bahçesi içinde yürüyüş alanları, spor alanları, piknik alanları ve çocuk oyun alanları yer alacak.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…